2010. június 11. 10:34

Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE) mellett az autós szakma érdekeinek érvényesítésére létrehozott Autós Nagykoalíció is üdvözölte a nagyteljesítményű személygépjárművek adójának eltörlését, amely a szervezetek szerint igazságtalan és szakmailag megkérdőjelezhető.

Kármán András, a Nemzetgazdasági Minisztérium adó- és pénzügyi szabályozásért felelős államtitkár csütörtökön jelentette be, hogy az egyszerűsítés jegyében már ebben az évben megszünteti a kormány 9 másik adónem mellett a nagyteljesítményű személygépkocsik adóját.

Az MGE pénteki közleményében megjegyzi, hogy a szervezet az első pillanattól, minden lehetséges eszközzel - hivatalos fórumokon  és médián keresztül - jelezte kifogásait az intézkedéssel szemben.

Az MGE szerint az adó bevezetésével lehetetlen helyzetbe hozták a forgalmazókat, mivel az adót a készleten lévő autókra is kivitették. A vagyonadó bevezetése újabb motivációt adott a nagy értékű autók külföldön történő forgalomba helyezésére. Mindemellett az adóból várható állami bevétel sem állt arányban a beszedés költségeivel - véli az egyesület.

A Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete örömmel látja, hogy a kormány egy új, szakmailag megalapozott együttműködés alapjait rakta le döntésével. "A jövőben is, minden szakmai kérdésben, készséggel működünk együtt a döntéshozókkal" - olvasható a közleményben.

Az Autós Nagykoalíciót tavaly december 17-én vette nyilvántartásba a Fővárosi Bíróság. Az együttműködés alapítói között van a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete (MGE), az Európai Autószervizek Magyarországi Egyesülete (EME), a Magyar Autóműszaki Felsőoktatásért Alapítvány és a Budapesti Corvinus Egyetem is.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.