TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Magyarországon az alkoholmentes szomjoltó italok egy főre jutó fogyasztásának növekedését jelzi előre szinte minden kategóriában Petra Trommer, a nürnbergi Brau Beviale szakvásár szóvivője. Szerinte egész Közép-Kelet-Európában a piac bővítésének még sok tartaléka tárható fel.

A magyar kiállítók másik részével az italgyártáshoz szükséges alap- vagy adalékanyagok értékesítésében érdekelt nemzetközi cégek standján találkozhattunk.

A fogyasztás közép-kelet-európai növekedése mellett a Brau Beviale a fejlett piacok két új trendjére hívja fel a figyelmet. Egyik, hogy Nyugat-Európában jelenleg a kevert italok gyártásával lehet piaci részesedést növelni.

Alkohollal vagy nélküle különböző változatos ízek divatja dívik a fejlett piacokon. Az ásványvíz, gyümölcslé vagy szénsavas üdítőital mellett a sör is fontos szerepet játszik a keverékekben.

A másik új trend az italoknál, hogy csomagolóanyaguk nem csak könnyebb a korábbiaknál, hanem egyre inkább szolgálja a fogyasztók kényelmét is. Amíg egy 0,33 literes fémdoboz három évtizeddel ezelőtt még 48 grammot nyomott, addig jelenleg a felénél is kevesebbnél, 23 grammnál tart. A szintén 0,33 literes alumínium-doboz viszont mindössze 11 grammos.

Az újabban aszeptikus technológiával is tölthető, visszazárható dobozok révén megnövelhető a bennük lévő italok szavatossági ideje is. Újabban gyümölcsös tejitalokhoz is használják őket.

A mai üvegpalackok pedig 60 százalékkal könnyebbek régi elődjeiknél. Hátrányukat, hogy könnyen törnek, különböző megoldásokkal lehet csökkenteni.

A csomagolás súlyának csökkentése jegyében tovább terjednek a PET palackok. Szakértői előrejelzések szerint 2005-ben a világon gyártott sör 3-5 százalékát műanyag palackban forgalmazzák.

Bár egy liter kartonba történő csomagolásához 30 grammnál kevesebb anyag szükséges, továbbra is csak szénsavmentes italokhoz használható ez a csomagolóanyag.


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.