2001. augusztus 6. 11:00

Vidéki székhelyű család pályakezdő puli kant keres házőrző-trainee programjára. A jelölt feladata lesz a territórium folyamatos jelölése, kapcsolattartás a környék kutyáival, postás ügyintézés, az idegenek elmarása és az ismerősök marasztalása. Munkájához gondozott környezetet, szálláslehetőséget, korlátlan étel-italfogyasztást, valamint végtelen szeretetet biztosítunk.

Amellett, hogy felelősségteljesen és kiválóan végzi feladatát, valamint megtanult fejelni és bújócskázni is, Csibész már régen kinőtte eredeti munkakörét. Ő lett a család szívsebésze. Ha a két közvetlen főnök (a bátyám a másik) nincs otthon, akkor Csibész enyhíti a hiány okozta fájdalmat, amit a falkavezér-igazgató (édesapám) és élelmezésügyi főelőadó (édesanyám) érez. Ha tulajdonosai közül bárki kissé ingerültebb a kelleténél, vagy éppen ingerszegénynek érzi a napját, akkor is Csibész a gyógyír. Ha valamelyik közvetlen főnök éppen a partnernők magas fluktuációja miatt bánkódik, akkor Csibész az, aki nemcsak az illető kezét, de a szíven ejtett sebet is nyalogatja.

Hozzánk tartozik, és nagyon sokkal tartozunk neki. Egyvalamivel legalábbis biztosan. Csibész felnőtt korú és minden értelemben véve teljes értékű Nagykutya lett, de magánélete mégsem mondható teljesnek. Ezen egyedülálló probléma megoldása érdekében újradolgoztuk kezdetleges kutyakölyök-toborzási stratégiánkat, és feladtunk egy hálás álláshirdetést az alábbi szöveggel:

"Vidéki székhelyű család pályakezdő puli szukát keres házőrző-trainee programjára. A jelölt feladata lesz a territórium folyamatos védelme, kapcsolattartás a környék kutyáival, postás ügyintézés, az idegenek elmarása és az ismerősök marasztalása.
Felelősségteljes munkájához gondozott környezetet, szálláslehetőséget, korlátlan étel-italfogyasztást, valamint végtelen szeretetet és egy szívsebész Csibészt biztosítunk."