<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

A cégstruktúra átalakítását akarja elérni a Budapesti Közlekedési Vállalat Zrt., mivel a cég vezetése szerint ez az egy módszer segíthet a súlyosan eladósodott társaságon, számol be a Világgazdaság.

A BKV jelenleg 82 milliárd forintos adósságállományt görget maga előtt, és évente mintegy 15-20 milliárd forint veszteséget termel. Az állam egy 30 milliárdos mentőcsomaggal is kisegítené a társaságot, ám a segítség feltételéül a veszteségek leszorítását kötötték ki, amelyet a cég feldarabolásával lehetne elérni.

Kocsis István, a vállalat vezérigazgatója szerint először a Budapesti HÉV Zrt.-t hoznák létre. Az céget nem vinnék a tőzsdére, a részvényeket az állam venné meg, amely a MÁV-Starton, valamint a Volánbuszon keresztül hajtaná végre a tulajdonszerzést. Emellett a BKV Autóbusz Zrt., a BKV Kötöttpálya Zrt., a BKV Metró Zrt., a BKV Trade Zrt., a BKV Felújítási Zrt. és a közlekedésszervezésért felelős BKV Szolgáltató Központ Zrt. létrehozását tartalmazza a javaslat.

A vezérigazgató jelentős mértékben, 350 fővel csökkenteni kívánja a mintegy 850 fős központi szervezet létszámát is. A folyamatok újraszervezésével évi 4-5 milliárd takarítható meg, számol be a Világgazdaság.

Kocsis István a cég átalakításával kapcsolatos terveiről is beszélt az mfor.hu-nak adott augusztusi nagyinterjúban.   

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.