1p

Az eltérés mondjuk nem jelentős, és év végéig érdemben már nem is változik az ár.

A tervezettnél némileg magasabb lehet a Gazprom Európába exportált földgázának az idei átlagára.

Alekszandr Medvegyev, az orosz gázipari cég vezérigazgató-helyettese szerdán azt mondta, hogy az idei első kilenc hónapban az exportra szánt földgáz átlagára 190 dollár volt ezer köbméterenként. Az illetékes szerint ez az ár érdemben már nem változik az év végéig. A Gazprom az év elején alacsonyabb, 180 dolláros átlagárral számolt ezer köbméterenként.

Tavaly az exportra szánt földgáz átlagára 167 dollár volt, 2015-ben jóval magasabb, 234 dollár. A Gazprom tavalyi bevétele a gázexportból 30 milliárd dollár volt. Idén ez 35 milliárd dollárra is nőhet.

Az Alekszandr Medvegyev által szerdán ismertetett adatok szerint a Gazprom az idei első kilenc hónapban 139,4 milliárd köbméter földgázt exportált, ami 10 százalékos növekedés éves összevetésben. A Gazprom részesedése az európai gázpiacon 34 százalékra nőtt tavaly az egy évvel korábbi 31 százalékról.

MTI

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!