2015. augusztus 18. 13:34

Néhány nappal ezelőtt számoltunk be arról, hogy elemzőket és trendkövető rajongókat egyaránt kiábrándító és egyben meghökkentő döntést hozott a Samsung a legújabb okoskészülékével kapcsolatban. Most elárulták pontosan mi is volt ennek az oka.

Nemrég arról írtunk, hogy a Samsung meglepő húzása értelmében a piacokon szokott jóval korábban megjelenő új  Galaxy S6 Edge+ és a Galaxy Note 5 közül utóbbit nem kívánja Európába is eljuttatni. Sem ma, sem holnap, de lehet, hogy sohasem.

Miközben több vállalati és piaci elemző is úgy véli, hogy ezzel hibás döntést hozott a dél-koreai cég, a Samsung a korábbinál részletesebben is megindokolta, miért határozott így.

Közleményük szerint a fogyasztói igények és a specifikus piaci környezet miatt hozták ezt a döntést. Annak érdekében, hogy a legjobban kiszolgálják az európai igényeket, a portfólió központi eleme a Galaxy Edge 6+ lesz, ami lényegében a Note 5 ikertestvére. Alapvetően ugyanaz a hardver, mint a Notenál, viszont nincs érintőceruza és nem elérhetők a kapcsolódó funkciók sem.

Erről a készülékről van szó (Forrás: Samsung)

A Samsung véleménye szerint az európai vásárlók ugyanis mindenkinél jobban értékelik a nagy képernyőket, ám az amerikaiakkal vagy az ázsiaiakkal ellentétben nem élnek az érintőceruza adta lehetőségekkel.

A dél-koreai társaság közlése szerint azonban ez a "stratégia" még változhat a döntésük európai viszhangjának függvényében, magyarán mekkora lesz a felháborodás a vásárlók részéről. Egy kiskereskedő egyébként már elindított egy petíciót annak érdekében, hogy a Samsung megváltoztassa a döntését.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.