<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Az orosz KamAZ autógyár és a Daimler AG Mercedes Benz Traksz Vosztok elnevezésű vegyes vállalatának üzemében hétfőn legördült a szalagról az első Oroszországban összeszerelt Mercedes Benz Actros 1841 LS típusú teherautó.

A vegyesvállalat 2010 elején kezdte meg működését a Mercedes teher-és céljárműveinek generálimportőreként Naberezsnije Cselniben. A vállalat vezérigazgatója kijelentette: A Mercedes-Benz számára is fontos momentum, hogy első ízben készül Mercedes Oroszországban, mert mutatja, hogy a konszern mennyire érdekelt az orosz piacban, és ez fejlemény  a KamAz történetében is mérföldkőnek számít.

Kijelentette: az Oroszországban szerelt járművek minősége teljesen azonos lesz a németországiakkal, hiszen a Mercedesnek több mint 40 éves tapasztalata van a külföldi gyártás megszervezésében és 50 országban vannak üzemei. A munkások tíz hónapos Németországi kiképzésben részesültek, s közben Naberezsnije Cselniben kiépítették a szerelősort, amely a későbbiekben évi 4500 jármű szerelését teszi lehetővé.

A gyárban összeszerelt modellek sorát semmi nem korlátozza. Először az Actros és az Axor típusú járművekre érkezett megrendeléseket teljesítik, de az eladások növekedésével várhatóan 2011-ben hozzálátnak az Artego, a Zetros és az Unimog típusok összeszereléséhez is.

Az Oroszországban összeszerelt Axor és Atego világpremierje a hannoveri IAA-2010 kiállításon lesz.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.