2008. február 29. 15:44

Elhalasztotta május 13-ra az OMV kontra Mol pert a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a pénteki budapesti tárgyaláson.

A felperes OMV képviselői a tárgyaláson elmondták, hogy fenntartják keresetüket, míg a Mol, az alperes képviselői, szintén fenntartva korábbi álláspontjukat, a per megszüntetését kérték, mivel szerintük a két fél közötti vita nem tartozik a bíróságra, illetve nincs is jogvita.

Az osztrák olajipari cég, az OMV 2007. december 3-án indított pert a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. ellen azért, mert szerinte a magyar cég alapszabálya három ponton is ellentétes a magyar joggal: a Magyar Állam által tulajdonolt B részvény ("aranyrészvény") fenntartása, ami vétójogot biztosít a Magyar Államnak a Mol alapszabályában szereplő 10 százalékos szavazati korlát eltörlése vonatkozásában; a 10 százalékos szavazati korlát diszkriminatív jellege, tekintettel arra, hogy az nem alkalmazandó a Magyar Államra; illetve azon alapszabályi korlátozás, amely szerint egyszerre csak korlátozott számú igazgatósági tag hívható vissza.

A pénteki tárgyaláson a felperes képviselője kifejtette: azt kérik a bíróságtól, hogy kötelezze a szerintük törvényellenes állapot megszüntetésére az alperest úgy, hogy az tegye meg a szükséges módosításokat az alapszabályban. Harminc napon belül hívja össze a bíróság az alperes közgyűlését azért, hogy ezek a módosítások megtörténhessenek az alapszabályban. Ezen túlmenően kötelezze a Molt arra is, hogy a módosításokat nyújtsa be a cégbíróságnak.

A felperes, tekintettel arra, hogy az alperes pergátló kifogásait csak február 26-án ismerte meg, illetve hogy ügyfele német nyelven kommunikál, 30 napot kért az alperes anyagának tanulmányozására, illetve az írásbeli válasz megadására. Ezt a bíróság és az alperes képviselője elfogadta, s megegyeztek abban, hogy az alperesnek újabb 30 nap áll rendelkezésére a válasz bírósághoz és a felpereshez való eljuttatására.

MTI/Menedzsment Fórum

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.