<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Elhalasztotta május 13-ra az OMV kontra Mol pert a Fővárosi Bíróság Gazdasági Kollégiuma a pénteki budapesti tárgyaláson.

A felperes OMV képviselői a tárgyaláson elmondták, hogy fenntartják keresetüket, míg a Mol, az alperes képviselői, szintén fenntartva korábbi álláspontjukat, a per megszüntetését kérték, mivel szerintük a két fél közötti vita nem tartozik a bíróságra, illetve nincs is jogvita.

Az osztrák olajipari cég, az OMV 2007. december 3-án indított pert a Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. ellen azért, mert szerinte a magyar cég alapszabálya három ponton is ellentétes a magyar joggal: a Magyar Állam által tulajdonolt B részvény ("aranyrészvény") fenntartása, ami vétójogot biztosít a Magyar Államnak a Mol alapszabályában szereplő 10 százalékos szavazati korlát eltörlése vonatkozásában; a 10 százalékos szavazati korlát diszkriminatív jellege, tekintettel arra, hogy az nem alkalmazandó a Magyar Államra; illetve azon alapszabályi korlátozás, amely szerint egyszerre csak korlátozott számú igazgatósági tag hívható vissza.

A pénteki tárgyaláson a felperes képviselője kifejtette: azt kérik a bíróságtól, hogy kötelezze a szerintük törvényellenes állapot megszüntetésére az alperest úgy, hogy az tegye meg a szükséges módosításokat az alapszabályban. Harminc napon belül hívja össze a bíróság az alperes közgyűlését azért, hogy ezek a módosítások megtörténhessenek az alapszabályban. Ezen túlmenően kötelezze a Molt arra is, hogy a módosításokat nyújtsa be a cégbíróságnak.

A felperes, tekintettel arra, hogy az alperes pergátló kifogásait csak február 26-án ismerte meg, illetve hogy ügyfele német nyelven kommunikál, 30 napot kért az alperes anyagának tanulmányozására, illetve az írásbeli válasz megadására. Ezt a bíróság és az alperes képviselője elfogadta, s megegyeztek abban, hogy az alperesnek újabb 30 nap áll rendelkezésére a válasz bírósághoz és a felpereshez való eljuttatására.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.