2017. október 12. 10:32

Eddig több mint nyolcmillió forintnyi előrendelés érkezett a MAP Health Watch-ra az Indiegogo-n.

Forradalmasíthatja a szív- és érrendszeri problémák elleni küzdelmet a MAP Health Watch nevű, magyar fejlesztésű okosóra, hiszen előrejelzi a szívinfarktust, áll a gyártó csütörtöki közleményében.

A MAP Health Watch-ot hazai és nemzetközi kardiológusok bevonásával fejlesztették Magyarországon. Folyamatosan monitorozza viselője egészségi állapotát és életfunkcióit, és automatikusan jelzést küld a viselőjének, illetve egy orvosi csapatnak, amennyiben veszély, például szívinfarktus közeledtét észleli.

Az okosóra folyamatosan méri

  • a szívizom összehúzódásakor keletkező elektromos feszültséget (EKG),
  • a szívritmust,
  • a mozgást,
  • a bőrfelület hőmérsékletét,
  • a galvánellenállást,
  • és a vérnyomást.

A közemény szerint a MAP Health Watch az infarktusok döntő többségénél nagy valószínűséggel előre tudja jelezni az esemény bekövetkeztét, felismeri a szívritmuszavarokat, illetve idejekorán kimutatja a lázas állapottal járó fertőzéseket. Továbbá jelzi a stroke (például az ischémiás stroke) kialakulásának kockázatát. A későbbiekben az óra epilepsziás rohamok előjelzésére, allergiás és asztmás tünetek észlelésére is alkalmas lesz, valamint az alvási rendellenességeket is ki tudja majd szűrni, ígéri a gyártó.

A MAP Health Watch a napokban egyszerre lépett a magyar és nemzetközi piacra. Az Indiegogo-n folyó közösségi finanszírozási kampány eddig sikeres, kevéssel több mint egy héttel az indulás után már több mint 31 ezer dollár (több mint 8 millió forint) értékben rendelték elő az érdeklődök az eszközt világszerte.

mfor.hu