<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Megelőzte a Subway a McDonald's-et, legalábbis ami az üzletek számát illeti. A szendvicseket áruló társaság a nem hagyományos helyeken is terjeszkedik, ám bevétele még elmarad a hamburgeres vetélytársától.

A gyorsétterem-láncok növekedése egyre inkább elszakad a hazai, amerikai piactól, lévén az Egyesült Államokban már rendkívül telített a piac, így a további növekedés hajtóereje ezen a piacon is Ázsia lehet. A növekedés mértékéről sokat elárul, hogy a Starbucks szeretné megháromszorozni üzletei számát Kínában, míg a Donkin Donuts 1000 új üzlettel számol az országban.

Az elmúlt év végén 33 749 üzlettel rendelkező Subway is már 1000 boltnál jár Ázsiában, ami nélkül nem előzné meg a világviszonylatban 32 737 üzlettel rendelkező McDonald’s-ot. Ennek ellenére a társaság középpontja továbbra is az Egyesült Államok, ahol 22 000 üzletük üzemel, és a társaság 15 milliárd dolláros bevételének kétharmada is az anyaországból származik. Egyébként árbevétel terén továbbra is megtartotta piacvezető pozícióját a McDonald’s, mely az elmúlt évben 24 milliárd dollár bevételre tett szert.

A Subway pozíció annyira erősek Amerikában, hogy az ottani üzletek számában már 9 éve megelőzte vetélytársát. A társaság sikere nagyban múlik a nem hagyományos helyeken nyitott üzleteken. A Subway nyitott boltot már kompterminálban, autóbemutató-teremben de még templomban is. A vállalat üzleteinek egyre nagyobb része ilyen típusú, már 8000 nem hagyományos helyre telepített Subway üzemel világszerte.

A további terjeszkedés terén a Subway is követi versenytársait, ők is elsősorban a kínai piacon kívánnak nagyobb részesedést elérni. A jelenleg 199 üzletet birtokló vállalat 2015-re már több mint 500 bolttal kíván jelen lenni az ázsiai országban.

A nem hagyományos helyeken nyíló üzletek terén is további növekedési lehetőséget lát a cég, mint azt Don Fertman, a társaság fejlesztési vezetője elmondta a Wall Street Journalnak. Fertman szerint a társaság továbbra is keresi azokat a lehetőségeket, ahol az emberek szendvicset vásárolnának, ám erre nincs módjuk.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.