TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Erőteljesen nőtt a személygépkocsik forgalma januárban Európában, elsősorban annak köszönhetően, hogy sok országban még támogatják a régi autók lecserélését.

Az európai autógyártók szövetségének (ACAE) kedden ismertetett adatai szerint az Európai Unióban, valamint a három EFTA-tagországban - Izlandon, Norvégiában és Svájcban - 13 százalékkal 1,085 millióra nőtt az újonnan forgalomba helyezett autók száma januárban az egy évvel korábbihoz képest.

Magyarországon 54,6 százalékos visszaesésről számol be az ACEA. Tíz kelet-európai tagországban - beleszámolva Bulgáriát is - 23,5 százalék volt a csökkenés.

A legnagyobb mértékben Norvégiában bővült az autópiac, 81,2 százalékkal, a következő Portugália 62,1 százalékos növekedéssel. A legjelentősebb visszaesést Romániában regisztrálták, 84,6 százalékot.

Csehországban 22,3 százalékkal, Szlovákiában 0,3 százalékkal nőttek az eladások, Lengyelországban viszont 4,9 százalékkal csökkentek.

A nagy nyugat-európai piacok közül egyedül Németországban estek vissza az eladások januárban az egy évvel korábbihoz képest, 4,3 százalékkal, miután tavaly véget ért az autócsere program.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.