2p

A Hungarian Telephone and Cable Corp. (HTCC) megvásárolja az osztrák székhelyű Memorex Telex Communications AG kibocsátott részvénytőkéjének 95,7 százalékát.

A Memorex vételára 90,5 millió euró, ez egyrészt a 60,2 millió eurós adósságállomány átvállalásából, másrészt a 95,7 százalékos tulajdonrészüket értékesítő Memorex-részvényeseknek fizetendő 30,3 millió euró készpénzből áll.

A vételárat a Memorex 2007-re becsült éves EBITDA-jának közel 5,5-szeres értékén állapították meg.

A HTCC számításai szerint az akvizíciót 2008 februárjában tudja majd lezárni, miután a szokásos ügyletzárási feltételek - ideértve a szükséges versenyhatósági jóváhagyások megszerzését is - teljesültek.

A zárást követően a HTCC a Memorex kisebbségi tulajdonosainak kivásárlását tervezi az osztrák jogszabályokkal összhangban, amelynek eredményeként a magyar cég tulajdonrésze száz százalékos lehet.

Az osztrák vállalat, amely a legnagyobb telekommunikációs és internetszolgáltatóknak nyújt nagykereskedelmi adatszolgáltatást, egyike a vezető alternatív telekommunikációs szolgáltatóknak a közép-kelet-európai térségben.

A HTCC Magyarország vezető alternatív távközlési, és a második legnagyobb inkumbens vezetékes távközlési és szélessávú internet szolgáltatója. A cégcsoport több mint egymillió előfizetőjének nyújt hang-, adat- és internet szolgáltatást, és jelentős erőt képvisel a közép- és kelet-európai nagykereskedelmi távközlési piacon.

MTI/Menedzsment Fórum 

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!