<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

A Gazdasági Versenyhivatal szerint nem élt vissza gazdasági erőfölényével a MÁV, ezért megszüntette ellene az eljárást.

A közlemény szerint a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) 2007. szeptember 19-én indított versenyfelügyeleti eljárását: a hivatal azt vizsgálta, hogy a MÁV Zrt. megsértette-e a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény pontjait.

A GVH konkrétan azt elemezte, hogy a MÁV a 2006-ra és az azt követő időre szóló pályahasználati szerződésekben alkalmazott-e indokolatlan és diszkriminatív jellegű fizetési feltételeket, különösen fizetési biztosítékokat, illetve bankgaranciát.

A GVH felülvizsgálta az adott időszakra vonatkozó, a MÁV Zrt. által kötött hatályban lévő pályahasználati és hálózat-hozzáférési szerződéseket, s megállapította, hogy a vizsgálat elrendelésére okot adó körülmények nem állnak fenn. A MÁV Zrt. 2006-ban és azt követően nem élt feltétel nélküli bankgarancia, mint fizetési biztosíték érvényesítésével a vasútvállalatokkal szemben, azaz a törvénysértésre esetlegesen okot adó magatartást az érintett piaci szereplőkkel szemben nem tanúsította.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.