<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Összesen csaknem 7 500 dolgozójától válik meg a német Allianz pénzügyi csoport. Erre a cég szerint a költségek csökkentése és a szolgáltatások fejlesztése miatt van szükség. A leépítés főleg német munkahelyeket érint, de egyéb - közelebbről egyelőre meg nem nevezett - piacain is karcsúsít a vállalat.

Európa legnagyobb - és a világ egyik vezető - biztosítótársasága számára nagy csapást jelentettek a tavalyi amerikai hurrikánkárok miatti követelések. Az Allianz által 2001-ben felvásárolt Dresdner Bank sem teljesített jól - írja a BBC News.

A leépítés számokban

Nagyjából 4 500 állás fog megszűnni Németországban, így mintegy háromezer jut egyéb külföldi piacokra. A leépítés a cég globális munkaerejének 4 százalékát érinti. A Dresdner Banktól 5 ezer, az Allianz Deutschland biztosítótól 2 480 alkalmazottat fognak elküldeni. A vállalat sajnálatosnak, de szükségesnek nevezte a leépítést ahhoz, hogy elejét vegye még ennél is drasztikusabb lépéseknek.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.