2017. március 16. 08:04

Jay Y. Lee rengeteg látogatót fogadhat, őrizetben is az övé lehet a vezetői döntések java.

Bár lecsukták és rendőrségi eljárás folyik ellene, Jay Y. Lee, a Samsung örököse rengeteg látogatót fogadhat az őrizet alatt, és így továbbra is szerepet játszhat a cég vezetői döntéseinek meghozatalában, írja a Reuters.

A dél-koreai törvények lehetővé teszik, hogy Lee az őrizetben annyi ügyvéddel találkozzon, ahánnyal csak akar, olyan hosszan folytasson velük beszélgetéseket, amilyen hosszan csak akar, hétfőtől szombatig, a hivatali órákban.

Emellett a tárgyalását váró örökös - mint mindenki más - naponta egy olyan, 30 perces látogatás fogadására is jogosult, melyet ügyvédein kívül bárki más megejthet, köztük a Samsung vezetőségi tagjaival.

Havonta legalább 12 órányi ilyen jellegű látogatása lehet. Ezen túl még extra látogatási alkalmakat is kérhet, akkor akár iratokat is átnézhet, és telefonálhat is, bár a hívásokat rögzítik, és visszahallgatják.

Hogy Lee őrizetben valóban tárgyal is samsungos vezetőségi tagokkal, arra bizonyíték is van, a helyi média fotókat készített a Samsung Group korábbi elnök-vezérigazgatója, Choi Gee-sung és a Samsung Electronics elnöke, Rhee In-yong látogatásáról is.

A Samsung ezeket a találkozókat nem erősítette meg, az ügyben kiadott közleményükben mindössze annyit közöltek, hogy Lee a jogi védelmét készíti elő, hogy mihamarabb fény derülhessen az igazságra.

A cég egyébként lépéseket sem tett még az alelnök pótlására, és egy névtelenségét megőrző vezetőségi forrás szerint a jövőben sem fognak utódot keresni neki.

"Nincs B-terv. Hisszük, hogy az alelnök ártatlannak bizonyul majd, és ha kiszabadul az első tárgyalást követően, akkor nincs ok arra, hogy alternatívákról beszéljünk."

Lee-t február 17-én tartóztatták le sikkasztás, hamis tanúzás, vagyona elrejtése, illegális tevékenységből származó nyeresége elrejtése és vesztegetés gyanújával, és kicsit később vádat is emeltek ellene. A Samsung örökösének ügyei a múlt pénteken leváltott dél-koreai elnök, Pak Gun Hje korrupciós botránya miatt indított nyomozás során kerültek a rendőrség fókuszába.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.