2017. március 16. 08:04

Jay Y. Lee rengeteg látogatót fogadhat, őrizetben is az övé lehet a vezetői döntések java.

Bár lecsukták és rendőrségi eljárás folyik ellene, Jay Y. Lee, a Samsung örököse rengeteg látogatót fogadhat az őrizet alatt, és így továbbra is szerepet játszhat a cég vezetői döntéseinek meghozatalában, írja a Reuters.

A dél-koreai törvények lehetővé teszik, hogy Lee az őrizetben annyi ügyvéddel találkozzon, ahánnyal csak akar, olyan hosszan folytasson velük beszélgetéseket, amilyen hosszan csak akar, hétfőtől szombatig, a hivatali órákban.

Emellett a tárgyalását váró örökös - mint mindenki más - naponta egy olyan, 30 perces látogatás fogadására is jogosult, melyet ügyvédein kívül bárki más megejthet, köztük a Samsung vezetőségi tagjaival.

Havonta legalább 12 órányi ilyen jellegű látogatása lehet. Ezen túl még extra látogatási alkalmakat is kérhet, akkor akár iratokat is átnézhet, és telefonálhat is, bár a hívásokat rögzítik, és visszahallgatják.

Hogy Lee őrizetben valóban tárgyal is samsungos vezetőségi tagokkal, arra bizonyíték is van, a helyi média fotókat készített a Samsung Group korábbi elnök-vezérigazgatója, Choi Gee-sung és a Samsung Electronics elnöke, Rhee In-yong látogatásáról is.

A Samsung ezeket a találkozókat nem erősítette meg, az ügyben kiadott közleményükben mindössze annyit közöltek, hogy Lee a jogi védelmét készíti elő, hogy mihamarabb fény derülhessen az igazságra.

A cég egyébként lépéseket sem tett még az alelnök pótlására, és egy névtelenségét megőrző vezetőségi forrás szerint a jövőben sem fognak utódot keresni neki.

"Nincs B-terv. Hisszük, hogy az alelnök ártatlannak bizonyul majd, és ha kiszabadul az első tárgyalást követően, akkor nincs ok arra, hogy alternatívákról beszéljünk."

Lee-t február 17-én tartóztatták le sikkasztás, hamis tanúzás, vagyona elrejtése, illegális tevékenységből származó nyeresége elrejtése és vesztegetés gyanújával, és kicsit később vádat is emeltek ellene. A Samsung örökösének ügyei a múlt pénteken leváltott dél-koreai elnök, Pak Gun Hje korrupciós botránya miatt indított nyomozás során kerültek a rendőrség fókuszába.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.