2001. november 30. 11:00

Egy korszerűen gazdálkodó szervezet hatékony irányításának alapja az, hogy a vezetés dinamikus összhangot tudjon biztosítani a szervezet környezete, stratégiája és belső működése (struktúrája) között. E fő vezetési feladat sikeres megvalósításának jól bevált eszköze a kontrolling.

A humánstratégia eredményessége

A stratégiai célok számszerűsítése elengedhetetlen ahhoz, hogy a tervezési időszak elteltével össze lehessen vetni a tényeket az eredeti elképzelésekkel. A hosszú távú tervek legalább 10 éves időtartamra készülnek, és a főbb mutatókat határozzák meg bennük, mint például az árbevétel, nyereség, létszám stb.

A stratégiai tervben legfelsőbb szinten számszerűsítik az elérendő célokat, amelyek a vállalat egészére vonatkoznak, és az irányvonalat adják meg az ebből építkező középtávú üzleti tervnek. A középtávú terv 3-5 évre szól, és a stratégiai tervet bontja tovább az irányadó időszakra. Részletesebb, mint a hosszú távú terv, de még mindig nagyvonalú irányszámokat tartalmaz. Az éves tervben kell majd kidolgozni a részleteket, itt kell figyelembe venni minden befolyásoló tényezőt és a lehető legpontosabban meghatározni a betartandó mutatókat. A stratégiában elképzelt jövő csak úgy érhető el, ha az üzleti, majd az operatív terv megfelelően alátámasztja azt és megvalósítható gyakorlati útmutatóul szolgál. A különböző szintű tervek végrehajtásának elemzése és a kapott információk hasznosítása a kontroller feladata. Ehhez azonban már a tervezés időszakában be kell kapcsolódnia a munkába, hogy olyan rendszert tudjon kidolgozni, amely erre alkalmas.

A cikk folytatása