2001. augusztus 14. 11:00

Több ezer ingatlanközvetítő próbál megélni a magyar piacon, s közülük is egyre nagyobb számban hoznak létre internetes honlapokat, kapcsolódnak be adatbankos keresőrendszerekbe. A legnagyobb "ingatlanos" portálokon órákat el lehet tölteni a különböző hasznos linkek végignézésével.

Ha nem is a bemutatásnál, de az értékesítést megelőző alkudozás lebonyolításában egyéni a www.BullHolding.hu oldala, itt ugyanis regisztrálás után egyfajta ingatlan tőzsdébe csöppenhetünk. Bár még nem így zajlik az eladás, de már az előzetes licitálás kiszűrheti a komoly jelentkezőket, akik utána közvetlenül is egyezkedhetnek.

Összességében elmondható, hogy vannak már jó úton haladó oldalak, s ahogy az internet-kultúra terjedni fog, úgy majd minden bizonnyal megjelennek majd azon honlapok, ahonnan egy telek megvételét, a leendő épület felhúzását, finanszírozását, engedélyeztetését, az építés szervezését egyszerre lehet intézni. Ehhez persze a banki, közhivatali együttműködésre is szükség lenne.

Az új építésű ingatlanok esetén, akár a lakóparkok oldalain, akár az irodapiacon, már nagyságrendekkel érdekesebb látványban lehet részünk. Itt olyan animációk fogadnak, hogy belső terekben járhatunk (www.interestate-rt.hu , www.aiglincoln.com/main_fs.html, www.dorottya.net ), tervrajzokon latolgathatjuk esélyeinket a tetőtéri lakások melyikét szerezhetjük meg a többiek elől, lásd: www.maghaz.hu.