2001. augusztus 14. 11:00

Több ezer ingatlanközvetítő próbál megélni a magyar piacon, s közülük is egyre nagyobb számban hoznak létre internetes honlapokat, kapcsolódnak be adatbankos keresőrendszerekbe. A legnagyobb "ingatlanos" portálokon órákat el lehet tölteni a különböző hasznos linkek végignézésével.

Ha nem is a bemutatásnál, de az értékesítést megelőző alkudozás lebonyolításában egyéni a www.BullHolding.hu oldala, itt ugyanis regisztrálás után egyfajta ingatlan tőzsdébe csöppenhetünk. Bár még nem így zajlik az eladás, de már az előzetes licitálás kiszűrheti a komoly jelentkezőket, akik utána közvetlenül is egyezkedhetnek.

Összességében elmondható, hogy vannak már jó úton haladó oldalak, s ahogy az internet-kultúra terjedni fog, úgy majd minden bizonnyal megjelennek majd azon honlapok, ahonnan egy telek megvételét, a leendő épület felhúzását, finanszírozását, engedélyeztetését, az építés szervezését egyszerre lehet intézni. Ehhez persze a banki, közhivatali együttműködésre is szükség lenne.

Az új építésű ingatlanok esetén, akár a lakóparkok oldalain, akár az irodapiacon, már nagyságrendekkel érdekesebb látványban lehet részünk. Itt olyan animációk fogadnak, hogy belső terekben járhatunk (www.interestate-rt.hu , www.aiglincoln.com/main_fs.html, www.dorottya.net ), tervrajzokon latolgathatjuk esélyeinket a tetőtéri lakások melyikét szerezhetjük meg a többiek elől, lásd: www.maghaz.hu.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.