2001. november 7. 11:00

A fővárosi iparűzési adókedvezmény kiszélesítését javasolja a BKIK.

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) szeretné elérni, hogy a jövő évi fővárosi költségvetésben módosuljanak az iparűzési adókedvezmény feltételei, és azt ennek következtében minél többen igénybe tudják venni - közölte Koji László BKIK-elnök.

A kamara többek között azt javasolja, hogy a jövőben beruházási kedvezmény legyen adható akkor is, ha a beruházás révén a jelenleg érvényes szabályozásban meghatározott 30 százaléknál kisebb mértékben nő a társaság árbevétele. A BKIK elérhetővé tenné a kedvezmény igénybevételét kis- és középvállalkozások számára is. A fővárosi önkormányzathoz idén mintegy 85 milliárd forint iparűzési adóbevétel folyik be, ami duplája a három évvel ezelőttinek - mutatott rá Koji.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.