2001. március 14. 11:00

Az ipari termelés januári volumene a szezonálisan és munkanap-korrekcióval is kiigazított index szerint az előző hónaphoz viszonyítva 2,9 százalékkal, a 2000. januári bázishoz képest 6,4 százalékkal nőtt.

Az ipari termelés januári volumene a szezonálisan és munkanap-korrekcióval is kiigazított index szerint az előző hónaphoz viszonyítva 2,9 százalékkal, a 2000. januári bázishoz képest 6,4 százalékkal nőtt - jelentette a Központi Statisztikai Hivatal (KSH). Az ipar termelése korrekciók nélkül 16 százalékkal haladta meg a 2000. januári szintet, exportja 26,1 százalékkal, belföldi értékesítése 8,8 százalékkal bővült az előző év azonos időszakához viszonyítva. Az export 48,5 százalékát az ipari vámszabad területeken működő szervezetek adják. Ezeknél a vállalkozásoknál az ipari átlagot kismértékben meghaladó (28,1 százalékos) exportnövekedést regisztráltak az előző év azonos időszakához képest. Januárjában a feldolgozóipari termelés 2000 első hónapjához viszonyítva 19 százalékkal nőtt. A villamosenergia-, gáz-, gőz- és vízellátás teljesítménye 7 százalékkal csökkent, ennek fő oka a szokatlanul meleg időjárás. A villamos gép, műszer gyártása a lassuló ütemű növekedés ellenére továbbra is jelentősen, 28 százalékkal bővült. Hasonló mértékű növekedés figyelhető meg a jármű, illetve a gumi-, műanyag termékek gyártásában is. A papírgyártás, kiadói, nyomdai tevékenység 22 százalékkal, a gép, berendezés, továbbá a bőrtermék, lábbeli gyártása 19 százalékkal bővült. A fémalapanyag, fémfeldolgozási termékek, az egyéb nemfém ásványi termékek, valamint a textília, textiláru gyártása 17 százalékkal nőtt. Az élelmiszer, ital, dohánygyártás 16 százalékkal nőtt, ez jelentősen meghaladja az előző évi átlagos növekedési ütemet. A vegyi anyag, termék gyártása, illetve a fafeldolgozás 12-15 százalékkal bővült. A kokszgyártás, kőolaj-feldolgozás 14 százalékkal csökkent 2000 januárjához képest. Januárban a feldolgozóipar összes értékesítésének 60 százaléka export volt.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek december legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 332 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.