2001. augusztus 17. 11:00

A regisztrált munkanélküliek száma júliusban 14 000-rel csökkent az előző év azonos időszakához képest, így a hónap végén 362 900 munkanélkülit tartottak nyilván a munkaügyi központok.

A regisztrált munkanélküliek száma júliusban 14 000-rel csökkent az előző év azonos időszakához képest, így a hónap végén 362 900 munkanélkülit tartottak nyilván a munkaügyi központok - adta hírül a Gazdasági Minisztérium pénteken. A nyilvántartásban szereplő munkanélküliek száma Dél-Dunántúl kivételével az ország valamennyi régiójában csökkent az egy évvel korábbi szinthez képest.

A központi régióban, valamint a közép-dunántúli térségben az Észak-Alföldön az átlagosnál nagyobb ütemű volt a csökkenés. A regisztrált munkanélküliek alapján számított munkanélküliségi ráta hat földrajzi régióban csökkent, a Dél-Dunántúlon viszont stagnálást jeleznek az adatok az egy évvel korábbi időszakhoz képest.

A legkedvezőbb változást az észak-alföldi és az észak-magyarországi régió mutatja. Az Észak-Alföldön 1,3 százalékponttal, Észak-Magyarországon pedig 1 százalékponttal csökkent a ráta egy év alatt. A pályakezdők záró létszáma július végén 30 900 volt, ez az összes regisztrált munkanélküli 8,5 százaléka. A munkaügyi nyilvántartásba júliusba 14 500 pályakezdő fiatal lépett be, 6,5 százalékkal kevesebb, mint egy évvel korábban.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.