<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
1p

Kartellezéssel vádolják a British Airways (BA) brit légitársaság volt és jelenlegi vezetőit. Feltételezések szerint az üzemanyag-pótdíjak mértékében állapodtak meg vetélytársaikkal.

A BA jelenlegi értékesítési igazgatója, Andrew Crawley, és volt kereskedelmi igazgatója, Martin George, szeptember végén állnak bíróság elé - írja a BBC. Iain Burns egykori kommunikációs vezető és Alan Burnett, a cég Írországért és az Egyesült Királyságért felelős menedzserének is felelnie kell. Bűnösségük esetén az üzletemberek börtönbüntetésre is számíthatnak.

A nagy európai légitársaságok egyébként a napokban nyereségük nagy arányú csökkenéséről, vagy éppenséggel veszteségről számoltak be, amit elsősorban a gazdasági lassulás, illetve az üzemanyag drágulása okozott. A British Airways - amely egyébként a spanyol Ibériával az összeolvadásról tárgyal - a gyenge piaci környezetben szilárdította piaci pozícióját, a második negyedévben a légitársaság forgalma 2,8 százalékkal 2,6 milliárd fontra nőtt. Az üzemi eredmény viszont 35 millió fontra csökkent az egy évvel korábbi 266 millióhoz képest, és az adó előtti eredmény 88 százalékkal esett vissza.

Menedzsment Fórum 

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.