2017. október 12. 09:28

A magyar állam átszámítva 1,8 milliárd forintos támogatást adott a komáromi fociklubnak stadionépítésre.

A Komáromi Football Klub egy július végi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint 5,9 millió euró, átszámítva közel 1,8 milliárd forintos támogatást kap a magyar államtól. A másodosztályban szereplő csapat a pénzt stadionépítésre fogja fordítani, melynek már a látványtervei is elkészültek - derül ki a deltakn.sk cikkéből.

A felújított stadion közel 5000 néző befogadására lesz alkalmas, az utcára néző homlokzaton a fehér szín dominál, az esti órákban ez lila színű megvilágítást kap, így napnyugta után klubszínekben pompázhat az egész épület - mondta a lapnak Csémy Krisztián építész. A lila szín egyébként a stadionon belül is megjelenik: a főtribün és a pályát átölelő lelátók székei is lila és fehér színben készülnek.

Eltűnik a stadionból a futópálya is, így az új fűtött füves játéktér több méterrel közelebb kerülhet a főtribünhöz. Ráadásul a pályát a mai állapotához képest több mint egy méterrel megemelik.

Bár megújul a komáromi focicsapat stadionja, anyagilag nem állnak túl jól, hiszen a város legutóbbi közgyűlésén a KFC 10 ezer eurós gyorssegélyt kért volna a testülettől, mivel több szponzor is távozott. A javaslatról azonban végül nem szavaztak, mert azt sem a pénzügyi bizottság, sem a városi tanács nem tárgyalta.

A magyar támogatásnak viszont két komoly feltétele volt - derül ki a Delta cikkéből. Ipóth Szilárd képviselő, aki egyben a KFC csapatorvosa is, arról beszélt, hogy információi szerint a magyar milliók akkor érkeznek meg a klubhoz, amennyiben két feltétel közül legalább egynek megfelel. Vagy rendelkezik futballakadémiával, ami jelenleg nincs a komáromi klubnál, vagy pedig országos bajnokságban indul – ez a II. ligával jelen pillanatban teljesül, ugyanakkor ügyelni kell arra, hogy a szezon végén is így legyen, nehogy veszélybe kerüljön a stadionfelújítás.

mfor.hu