<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Nem kizárt, hogy a csehországi Skoda Auto gyár a jövő év elején leállítja az Octavia modellek összeszerelését Pozsonyban.

"Több elképzelés létezik. Ez is egyike a lehetségeseknek. Végleges döntés az ügyben azonban még nem született" - nyilatkozta kedden újságírók érdeklődésére Jaroslav Cerny, a Skoda Auto Mladá Boleslav szóvivője.

Az Octavia modellek összeszerelését a Volkswagen - a Skoda a Volkswagen konszern tagja - pozsonyi üzemében idén márciusban kezdték el. Az idei tervek 20-25 ezer gépkocsi összeszerelésével számoltak. A Skoda gyárnak azonban az utóbbi időben gondjai vannak a gépkocsik iránti csökkenő kereslettel, ezért október végén egy hétre leállította az autógyártást. A döntés a pozsonyi összeszerelő üzemre is vonatkozott, s ott is leállt a termelés. A termelés újabb leállításra az év végén számítanak a Skoda Autoban.

A Volkswagen pozsonyi üzemének szóvivője azonban cáfolta a cseh médiában megjelent híreket az Octáviákról. "Ezek az értesülések nem mérvadóak. Az Octaviák gyártása továbbra is folytatódik" - fejtette ki Daniela Rutschová. Azt, hogy ez az állítás a jövő évre is vonatkozik-e, nem erősítette meg, de nem is cáfolta.

Az Octavia jelenleg a Skoda gyár legnépszerűbb modellje. Csehországon kívül összeszerelő üzemek működnek Kínában, Oroszországban, Ukrajnában, Boszniában és Pozsonyban.

A tavalyi évben (2007) több mint 300 ezer darab Octavia kelt el. Az idei első félévben 186 487 Octaviát adtak el, ami 27, 1 százalékos növekedés.

MTI/Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.