TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Felminősítést valószínűsítő felülvizsgálat alá helyezte hat magyar bank betéti és adósi besorolását kedden a Moody's Investors Service nemzetközi hitelminősítő, miután a cég aznap a helyi valutában jegyzett szuverén adósságok szintjére minősítette fel nyolc kelet-európai EU-tagjelölt devizaadósságának és devizakötvényeinek besorolását az eurócsatlakozás kilátására hivatkozva.

Magyarország küladósi minősítése ezzel az eddigi A3-ról két fokozattal A1-re javult (ez más hitelminősítők besorolási gyakorlatában A mínuszról A pluszra történő felminősítéssel egyenértékű).

A tegnapi londoni bejelentés szerint a pozitív felülvizsgálat a Budapest Bank, a Kereskedelmi és Hitelbank, a Földhitel- és Jelzálogbank, a Magyar Külkereskedelmi Bank és az OTP Bank hosszú és rövid távú A3/P-2es, illetve a Postabank és Takarékpénztár hosszú és rövid távú Baa1/P-2-es osztályzatát érinti.

A Moody's egyben megerősítette a bankok pénzügyierő-osztályzatát (BB: D plusz, K and H: D plusz, FHB: D mínusz, MKB: C mínusz, OTP: C plusz, Postabank: E plusz). A bankok besorolásának felülvizsgálatában a fő kérdés a tulajdonosok - akár külföldi nagybankok, akár a magyar állam - támogatási készségének mértéke lesz. A hitelminősítői gyakorlat szerint a kereskedelmi adósság kibocsátók adósi besorolásának felső határa az adott ország szuverén osztályzata.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.