TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

A Széchenyi terv hatása először igazán a jövő évben mutatkozik meg.

A Széchenyi terv hatása először igazán a jövő évben mutatkozik meg, s várhatóan évi plusz két százalékkal növeli majd az ország - számítások szerinti évi öt százalékos - gazdasági növekedését - jelentette ki újságíróknak szombaton, Kaposváron Matolcsy György gazdasági miniszter.

Mint mondta: a Gazdasági Minisztérium több tízezer pályázatra számít a Széchenyi tervvel kapcsolatosan. Nagy valószínűséggel a jövő héten már eredményhirdetésre is sor kerül, elsőként a konferencia központ építésére kiírt pályázat kapcsán.- Eddig több mint kétszáz pályázat érkezett be a Széchenyi tervhez - tájékoztatott a miniszter.Hozzátette: jelenleg a pályázatok egyharmada energiatakarékosságra vonatkozik, jó része vállalkozásfejlesztéssel kapcsolatos, s ma még a vártnál kevesebb a turizmus fejlesztését célzó munka.

A tárca vezetőjének megítélése szerint a későbbiekben első helyre kerül majd a vállalkozásfejlesztés, ezt követik a turizmussal kapcsolatos pályázatok, de a regionális és a lakásprogrammal összefüggő pályázatok erősödését is előrevetítette. - Mindenki nagy várakozással tekint programra, amely az előzetes becslések szerint, a Széchenyi tervben erre a célra biztosított 300 milliárd forintnyi forrással, mintegy ezer milliárdos beruházást eredményez majd. A miniszter hangsúlyozta: a kemény feltételek - 25 százalékos saját erő, utólagos finanszírozás, valamint a szigorú ellenőrzés - ellenére a pályázók nagyon vonzó lehetőségként értékelik a részvételt a programban.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.