TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Alaposan megváltozott az elmúlt időszakban a HR tanácsadói piac. A megváltozott gondolkodásmód kihat a tréningekre, a tanácsadókra. Hogyan reagálnak erre az érintettek?

Fentiek a piac szereplőinek viselkedési változásaiban is testet öltenek. A megrendelői oldalon jelentősen változott, megnövekedett az a tudásszint, mellyel a tanácsadó szféra tevékenységét követik, ismerik. Mára teljesen egyértelmű, hogy egy humánmenedzser legalább ugyanolyan ismereti szinttel, friss képzettségi bázissal rendelkezik, mint a nála ajánlatot tenni kívánó tanácsadó. Tehát a tanácsadó szerep egyre inkább a partneri viszony felé tolódik. A másik megrendelői változás, hogy egyre kevesebb a „magányos szakember", vagyis a pályázatok bemutatásakor, a prezentációk megtartása során a tanácsadók a megrendelők szakembereinek előre egyeztetett véleményű, jól felkészült csoportjával találják magunkat szembe. Számos esetben még az egyes attitűdök is ki vannak osztva. Megjegyzésként ide kívánkozik, hogy ez néha kissé mulatságos szerepjátékként tűnik fel, számos esetben azonban sikeres eszköz a pályázó stresszes környezetben történő prezentálásának elérésére.

A tanácsadói oldal is változott az elmúlt hónapokban, amennyiben tovább csökkent a „one man show" típusú cégek száma, illetve szűkült a mozgásterük. Ezzel együtt növekedett a mozgástere a komplex tanácsadási kategóriákban dolgozó és gondolkodó cégeknek. A másik trend, ami érzékelhető, hogy ma már Magyarországról indulnak el a környező országok felé a tanácsadó cégek, a környező régiókban piacot, kapcsolatokat keresni.

Azt lehet érzékelni, hogy Magyarország a tanácsadói globális piac egyik regionális centrumává válik.

Drimál István -ELH ügyvezető igazgató


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.