2001. február 1. 11:00

Nyugat-Magyarország további fejlődésének egyedül a szűkös munkaerő-kínálat szabhat gátat - jósolták néhány éve. Így is lett...

Nyugat-Magyarország további fejlődésének egyedül a szűkös munkaerő-kínálat szabhat gátat - jósolták néhány éve. Így is lett, a vezetőknek a pénz mellett csábító trükköket is alkalmazni kell, hogy megtalálják a megfelelő embert a megfelelő helyre.

Sándor Péter januárban foglalta el a Hunguest Hotels soproni szállodáinak igazgatói székét. Erősen tartott attól az évenként megélénkülő határ menti regionális munkaerőmozgástól, amely jelentősen megnehezíti mindazok munkáját, akik az osztrák-magyar határ innenső oldalán szeretnének kvalifikált munkaerőt foglalkoztatni. Májusban - amikor a sógoréknál beindul a szezon, sorra nyitnak a panziók, vendégfogadók - sokaknak jelent komoly kísértést a kvalifikált munkaerőnek kínált 500-1000 schillinges napibér. "Ezen a helyzeten még a Haider vezette Szabadságpárt hatalomra kerülése sem módosított észrevehetően, idegenek nélkül az idegenforgalom nem működne Ausztriában sem” - vázolja a helyzetet Sándor Péter, aki több évtizedes szegedi tapasztalattal a háta mögött döntött úgy, hogy elvállalja az 521 szobát jelentő három szálloda első emberének tisztét. (Csak összehasonlításképpen: a 60 ezres Sopron lélekszámánál háromszor nagyobb Szegeden összesen található 481 szállodai szoba.)

A szűk keresztmetszetű munkaerő-kínálat feloldására Sándor Péter egy többszintű stratégiát dolgozott ki. A szállodákban nélkülözhetetlen szakembereket újsághirdetésekkel csábítja a hűség városába. "A Szegeden, Debrecenben, Miskolcon, Nyíregyházán - esetleg épp munka nélkül lévőknek - komoly vonzerőt jelent az alföldi 35-40 ezres bruttó fizetésekkel szemben nálunk elérhető 50, esetenként 60 ezres összeg" - avat be a csábítás nagyon is praktikus módozataiba a lelkes szivarrajongóként is ismert szakember.

Az ország távolabbi vidékeiről érkezőknek komoly vonzerőt jelent a két fő számára 4000 forintért igénybe vehető szállodai férőhely is, amelyet az 520 szobából kifejezetten erre a célra tartanak fent. Főszezonban ezek a férőhelyek is értékesíthetőek lennének, de az igazgató munkatársai megnyugtató elhelyezését mindennél fontosabbnak tartja.

Sándor Péter a Sopronban dolgozó vendéglátóipari szakembereket három csoportba sorolja. Egy számottevő réteg tartósan Ausztriában képzeli el a jövőjét, ők kiestek a szóba jöhető alkalmazottak köréből. A Sopronban szép számban jelenlévő gourmet kategóriájú éttermek kínálta 100-150 ezres fizetésekkel szintén nehéz konkurálni, de itt már komoly tényező a fekete alkalmazás természetéből jelentkező létbizonytalanság, a kiszolgáltatottság.

Komolyan lehet viszont építkezni a volt SZOT-üdülők munkatársaira - "kimazsoláztam az értékeket" -, akik több évtizedes tapasztalattal bírnak, és nem elhanyagolható módon magukénak érzik azt a fajta értékrendet, amelyben a cég iránti h?ség, a vezetés iránti lojalitás kitüntett helyen áll.

Sándor Péter élt azzal a lehetőséggel is, amely szerint a szakképzési hozzájárulás visszatartható, amennyiben a cég az egyébként befizetendő összeget saját munkatársai képzésére fordítja. "Az évi 1,5-2 millió forintból 15 ember továbbképzését tudom finanszírozni. Ők biztosan maradnak, mivel az oktatásért cserébe 1-2 évig szerződésben rögzítjük a további alkalmazásukat" - mesél egy kifizetődőnek tűnő megoldásról az igazgató.

Az év eleji váltáskor, a 7-8 fős felsőmenedzsment Sándor Péter környezetéből került ki, többnyire az igazgatót követve Szegedről. "A tágabb értelemben vett vezetőség tagjainak kiválasztásakor viszont bizton számíthattam a már említett lojális régi gárdára, akik lelki szinten is komoly mértékben kötődnek városukhoz és az őket alkalmazó szállodához" - beszél az általa is nagyra tartott értékekről a szállodaipari szakember. Az emberileg megtehető erőfeszítések mellett a szállodáknak van egy olyan, a földrajzi helyzetből fakadó előnye is, amelyet kevés város mondhat magáénak. Sopron évtizedekig zárt városnak számított; a misztikus varázs ma is él. Sokan szeretnének szerencsét próbálni a turistacsalogató magyar városban. "Nem tagadom, a város adottságai kifejezetten hasznosak, amikor munkatársakat toborzok szerte az országban" - ismeri el a jó alapokat Sándor Péter.

Mások a tapasztalatai a győri Rába Magyar Vagon- és Gépgyárnak. "A cég a megszokottnál is jelentősebb megrendelések teljesíthetősége érdekében a Győr-Moson-Sopron Megyei Munkaügyi Központtal közösen szervezett munkaerő-toborzó utakat a jelentős munkanélküliséggel sújtott északkelet-magyarországi megyékbe" - meséli Horváth Kálmán, a cég humánstratégiai vezetője. Salgótarján, Balassagyarmat, Miskolc és Ózd városok munkaügyi szervezetei adtak lehetőséget, átlagosan 80-100 fő munkanélkülivel történő találkozásra.

A "kapcsolattartási kötelezettséget" teljesítő meghívottak összesen nem több, mint 10-15%-a mutatott érdeklődést a lehetőségek iránt. (A megcélzott munkaerőnek - esztergályosok, marósok, köszörűsök hagyományos és NC-CNC vezérlésű gépre, kovácsok, kohászok - versenyképes fizetéseket - bruttó keresetként 80-100 ezer forint - étkezési, üdülési hozzájárulást, olcsó kollégiumi elszállásolás szervezését, korszerű munkakörülményeket - és a sort még tényleg hosszan lehetne sorolni - ígértek). Horváth a csekély érdeklődés lehetséges okai között említi, hogy a tartós munkanélküliek nagy része idővel megtalálja a minimális szükségleteihez kellő megélhetési lehetőségeket. Az érdeklődők viszonylag nagy anyagi előnyt igényelnek ahhoz, hogy a törvényi, vállalati szabályozottság kötelmeit, az utasítási rendet magukra vállalják.

A Rába tapasztalatai szerint a kínosan nagy többség eleve nem rendelkezik az igényes munkákhoz minimálisan szükséges szakképzettséggel, gyakorlattal (ISO minőségbiztosítási követelmények). A családi háttér, a letelepültség (ház, lakás) viszonylagos biztonságát is félnek feladni, különösen akkor, ha a társ rendelkezik keresettel. A végleges áttelepedést megakadályozza az országrészek közt mérhető hatalmas ingatlanár- és megélhetési különbség. A megszokott, sajnos sokaknál a lepusztulás irányába ható életvitelből, rendszeres, szabályozott életet élni sokan már képtelenek.
A viszonylag nagy létszámokat megmozgató toborzókból végül a Rábánál alkalmazott húsz-huszonöt fő napjainkra mindössze három főre olvadt, úgy, hogy a többség szinte 3 hónapon belül feladta. Néhányan a család távolléte, mások letelepülési nehézségek, de a többség fegyelmezetlenség, a kötöttségektől való menekülés okán távozott a társaságtól. "A magyar munkaerő a munkáltató maximum 30-40 km-es bejáró-vonzáskörzetén túl nem mobilizálható. A felsoroltakon túl ennek infrastrukturális okai is vannak" - összegzi meglátásait Horváth Kálmán.

Tapasztalataikból mégis tudtak profitálni: "Nemcsak munkanélküliekkel, hanem a vállalkozókkal, üzemek, gyárak feladatot kereső képviselőivel is konzultálhattunk. Ottani találkozásaink szerves részét képezhették a ťRába Rt. beszállítói mintaprogramjáŤ-nak, melynek keretében a térségből több mint fél száz ajánlat érkezett, amiből közel harminc ma is működő beszállítói kapcsolatként funkcionál" - mesél a nem lebecsülendő pozitívumokról Horváth Kálmán. (R. G.)

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.