TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A Munkaerőpiaci Alap 162 milliárd forintot fordított múlt évben a munkanélküliek ellátására, az elhelyezkedési lehetőségeket javító programokra.

A Gazdasági Minisztériumban a napokban készült el az alap tavalyi kiadásainak, bevételeinek részletes elemzése.

Ennek alapján megállapítható, hogy a legnagyobb kiadási tételt, 61,7 milliárd forinttal a járadékfizetés és annak társadalombiztosítási terhe jelentette. Ezt követi a foglalkoztatási és képzési támogatások 30,6 milliárd forintos finanszírozása.

Az alap 18,9 milliárd forintot fizetett ki jövedelempótló támogatásokra. Ilyen jellegű új támogatás múlt év májusától a módosított foglalkoztatási törvény alapján már nem állapítható meg. A rehabilitációs célú kifizetések összege 15 milliárd forint volt, amelynek döntő részét a költségvetésen keresztül fordították a megváltozott munkaképességű személyek foglalkoztatásának támogatására. A szakképzési célokra 12,2 milliárd forintot fizetett ki az alap. A munkaerőpiaci szervezet működtetése, fejlesztése 11,9 milliárd forintot igényelt.

A járadékrendszerből kikerülők segélyezését az önkormányzatok végzik. Számukra a költségvetésen keresztül 6,8 milliárd forintot utalt át az alap. A bevételek 155,7 milliárd forintja nem érte el a kiadási összeget. A különbözetet a korábbi évek többleteiből fedezik. A múlt évben a legnagyobb, 93,6 milliárd forintos befizetést az alapba a munkáltatók teljesítették a munkaadói járulékkal. A munkavállalók 42,8 milliárd forintot fizettek be az alapba.

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.