TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Bő negyven százalékkal nőtt a vállalati hitelpiac 2017 első kilenc hónapjában az egy évvel korábbihoz képest, miközben a céges hitelek egyre nagyobb aránya hosszú lejáratú. A vállalati hitelek állománya közel kétéves csúcsra ugrott szeptember végére - írja a Világgazdaság keddi számában a Magyar Nemzeti Bank (MNB) friss statisztikai adataira hivatkozva.

Csaknem 2100 milliárd forint értékben kötöttek új hitelszerződéseket a nem pénzügyi tevékenységet folytató vállalkozások - forintban és euróban, legfeljebb egyéves kamatperiódus mellett - 2017 első kilenc hónapjában Magyarországon, ami 40,4 százalékkal több az egy évvel korábbinál.

Az MNB szezonálisan igazított adatokat tartalmazó számsorai szerint a cégek 1488 milliárd forint értékben kötöttek legfeljebb egyéves kamatfixálású forinthitel-szerződéseket január és szeptember között, ami 41 százalékos bővülés 2016 azonos időszakához viszonyítva. Figyelemre méltó ugyanakkor, hogy az euróhiteleknél is hasonló mértékű növekedést sikerült elérni, bő 608 milliárd forintnak megfelelő új szerződés mellet.

A dinamikusan növekvő új kihelyezésekből az látszik, hogy - a jegybank korábbi várakozásainak megfelelően - a Növekedési hitelprogram kivezetése sem okozott törést a piacon, vagyis az elért fordulat tartósnak ígérkezik a vállalkozói hiteleknél.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.