2017. július 5. 09:04

Nettó 51 millió forint adófizetői pénzt költ el a Bp2017 gépjárművezetői és kapcsolódó szolgáltatásokra.

Azt már tudjuk, hogy rejtélyes módon a Főtaxi lett a vizes világbajnokság hivatalos partnere, a kék matricával felturbózott taxik már hetek óta járják a fővárost. A rendezvény sikeres (és minőségi) lebonyolításához ez azonban közel sem elég. A közbeszerzési dokumentumok között bukkantunk rá arra az összefoglaló tájékoztatásra, ami szerint a Bp2017 még nettó 51 millió forintot fog elkölteni gépjárművezetői és kapcsolódó szolgáltatásokra.

Ez egészen pontosan azt jelenti, hogy szükségük van 30 "B" kategóriás jogosítvánnyal rendelkező gépjárművezetőre legfeljebb 20 napra maximum napi 12 órás igénybevétellel. Elvárás a minimum társalgási szintű angol nyelvtudás, 5 éve meglévő vezetői engedély, helyismeret, kulturált megjelenés és egységes öltözet. Plusz ezen felül szeretnének még 2 sofőrt legfeljebb 4 napra maximum 12 órás napi igénybevétellel.

Verrasztó Dávid és Verrasztó Evelyn egy felmatricázott főtaxis kocsival
(Fotó: MTI)

Ez azonban még nem minden, hiszen 5 sofőr számára a nyertes ajánlattevőnek luxus kategóriájú személyautót is biztosítania kell, Audi A8-at, AudiQ7-et, vagy ha ez nem megy, akkor ezekkel egyenértékűnek tekinthető járműveket. Legfeljebb 5 évesek lehetnek, kevesebb mint 150 ezer futott kilométerrel.

A sofőrök és autók mellé még diszpécseri szolgáltatást is biztosítani kell, melynek feladata a gépjárművezetők koordinálása lesz.

Az összegzés szerint két ajánlat érkezett, a MIRR-BUSZ Kft. nettó 55,42 milliós, a Luxury Limousine Service Kft. pedig nettó 51 milliós ajánlattal pályázott. Utóbbi lett végül a nyertes az alacsonyabb ár miatt. Ezen a ponton a történet meglehetősen érdekessé válik, hiszen a dokumentum szerint a nyertes vállalkozó alvállalkozókat is igénybe fog venni, mégpedig

  • a sofőr szolgálat,
  • VIP autó sofőrrel,
  • diszpécseri feladatok ellátásához.

Márpedig lényegében az egész közbeszerzés pont arról szólt, amihez alvállalkozókat fognak bevonni.

mfor.hu