2001. augusztus 13. 11:00

A személyi számítógépek iránti világkereslet nem mutatja semmi bíztató jelét, hogy reagálna a gyártók közötti árháborúra, és a szektor részvényei továbbra sem vonzók.

A személyi számítógépek iránti világkereslet nem mutatja semmi bíztató jelét, hogy reagálna a gyártók közötti árháborúra, és a szektor részvényei továbbra sem vonzók - közölte legfrissebb elemzésében a UBS Warburg befektetési bank. A UBS Warburg elemzői szerint a szállítások az idén nem fognak szaporodni tavalyhoz képest.

A korábbi becslés 2 százalékos bővülést valószínűsített erre az évre. Éves összehasonlításban a harmadik negyedévben a szállítások várhatóan 2 százalékkal visszaesnek, az utolsó negyedévben viszont 4 százalékkal szaporodnak. A korábbi előrejelzés 2 százalékos, illetve 5 százalékos növekedésről szólt a két negyedévre.

A jövő évre a UBS Warburg egyelőre fenntartja a világméretű számítógép-kiszállítás 10 százalékos növekedését jósló becslését, mert továbbra is úgy véli, hogy a fogyasztói és a kis- és középvállalati kereslet nőni fog. Pozitív jelnek tartják a befektetési bank elemzői, hogy az Egyesült Államokban júliusban csökkenni kezdtek a kiskereskedelmi raktárkészletek asztali számítógépekből. A számítógép piaci árversenynek várhatóan egyedül a Microsoft programgyártó lesz a nyertese - írták a UBS Warburg elemzői.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.