2001. augusztus 21. 11:00

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai ülésén úgy döntött, hogy a kormánnyal egyetértésben 2001. október 1-jei hatállyal megszünteti a forint csúszó leértékelését.

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) Monetáris Tanácsa mai ülésén úgy döntött, hogy a kormánnyal egyetértésben 2001. október 1-jei hatállyal megszünteti a forint csúszó leértékelését, az intervenciós sáv közepét az akkor adódó 271,1 forint/euró árfolyamon rögzítve - áll az MNB közleményében. A tanács az irányadó jegybanki kamatokat változatlanul hagyta. Az MNB ezzel a mai kedvező folyó fizetési mérlegadat után és a forint külső okokra visszavezethető gyengélkedése miatt a magyar fizetőeszközt erősítő jelzést adott a piacnak.

A tanács szerint nincs szükség jegybanki beavatkozásra, illetve a monetáris feltételek megváltoztatására. A forint árfolyamának utóbbi napokban bekövetkezett ingadozását a jelenlegi információk alapján átmenetinek ítélte, amely nem veszélyezteti a jegybank által korábban kitűzött inflációs célok elérését.

A Monetáris Tanács a mai ülésen ezen felül helybenhagyta a jegybank 2001. évi devizatartalék-kezelési és kockázatvállalási politikáját, valamint áttekintette a devizatartalékok alakulását, és azok jelenlegi szintjét és szerkezetét megfelelőnek minősítette - áll a közleményben.

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.