<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

A korábbi híreknek megfelelően stratégiai szövetséget kötött a British Airways, az American Airlines és az Iberia. A három cég mentességet kért a trösztellenes korlátozások alól az Egyesült Államokban, és a szerződésről az EU versenyjogi hatóságait is értesítette.

A csütörtökön aláírt megállapodás értelmében a három légitársaság együttműködik az Észak-Amerika, EU-országok, Svájc és Norvégia között közlekedő járatain, ám mindegyikük továbbra is önálló vállalat marad.

A megállapodás következtében mindhárom légitársaság utasai az eddiginél jóval több járat közül választhatnak majd, derül ki az mfor.hu-hoz eljuttatott közleményből.

Csökkentik a költségeket

Az együttműködés a  járatok összehangolását, a célállomások számának növelését és közös törzsutas-kedvezményeket foglal magában. Az összekapcsolt útvonalhálózat 106 ország 443 városát teszi könnyen elérhetővé.

A járatok egyeztetésével megfizethetővé válnak olyan útvonal-kombinációk, amelyeket a légitársaságok egymástól függetlenül nem tudnának gazdaságosan működtetni. Az utasok a különböző törzsutas-programokban megszerzett pontjaikat is érvényesíthetik majd a partner légitársaságoknál.

A megállapodás nyomán a három cég csökkentheti költségeit és új utasokat nyerhet meg magának, ami mérsékelheti a magas üzemanyagárakból adódó piaci nyomást.

Mindhárom légitársaság tagja a oneworld szövetségnek, amelynek így jobb pozícióból veheti fel a küzdelmet versenytársaival, a SkyTeam és StarAlliance szövetségekkel. A British Airways mintegy 600 városba indít járatokat az egész világon. Budapest Ferihegyről Londonba naponta három BA-repülő közlekedik.

Menedzsment Fórum

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.