2010. június 8. 13:34

Oroszországban 31 százalékkal bővült az új autók eladása éves szinten májusban - közölte az Oroszországban működő nagy külföldi cégek szövetsége, az Associaton of European Businesses (AEB) kedden.

Az áprilisi eladások 20 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Ekkor volt először éves szintű emelkedés másfél éven belül. Az idei első öt hónapban az új autók értékesítése 5 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakához képest.

A májusi eladások növekedéséhez lényegesen hozzájárult, hogy Oroszországban március 8-án elindult a roncsprémium program a belföldi autóipar fellendítése céljából. Aki tíz éves, vagy annál idősebb autóját leadja a roncstelepen, az 50 ezer rubelt, 1.700 dollár kap új gépkocsi vásárlására. A programra, amely 2010. november 1-ig tart, 270 millió eurónak megfelelő összeget szán a kormányzat. A gépkocsi kora mellett a másik feltétel, hogy csak orosz gyártmányú autót lehet vásárolni. Májusban az AvtoVAZ, amelyben 25 százalékos részesedése van a Renault-nak, 62 százalékkal növelte új autóinak az eladását.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.