TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Az idén hatvanezer használt gépkocsinak a forgalomból való kivonását tervezi a román kormány a roncsautó program keretében.

A most rajtolt kormányprogram újdonsága az, hogy egy személy több régi autót is beszolgáltathat a hulladék-feldolgozókhoz  - írta pénteki számában a Krónika és az Új Magyar Szó című romániai magyar napilap. Nem lehet azonban korlátlan mennyiségű autót hasznosítani a gépkocsipark felújítását célzó program keretében, hiszen egy új autó árába legfeljebb három használt autó után járó értékjegyet számítanak be.

Borbély László romániai környezetvédelmi miniszter szerint az egyenként 3800 lejes (920 euró) értékjegyekkel így akár mintegy 2800 euróval olcsóbban lehet új gépkocsit vásárolni. Az új feltételek szerint magánszemélyek korlátlan mennyiségben kaphatnak értékjegyeket, jogi személyek esetében az éves felső határt 200 ezer euróban szabták meg. A kormány idén 228 millió lejt (55,6 millió euró) különített el a roncsautó program finanszírozására.

Március 20-ától a régi traktorok lecserélése is elkezdődik, a támogatás értéke ebben az esetben 17 ezer lej (4140 euró) egy forgalomból kivont traktor után, az összeg azonban nem haladhatja meg az új jármű árának az 50 százalékát.

Tavaly több mint 32 ezer használt gépkocsitól szabadult meg tulajdonosa a roncsautó program keretében, ami csak a kétharmada a kormány által 2009-ben kijelölt célmennyiséghez képest.

MTI

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.