2p

Idén ünnepli fennállásának 15 éves évfordulóját az easyJet, Európa negyedik legnagyobb légitársasága. A Ferihegyen is jelenlévő fapados a tervek szerint tíz százalékkal növeli bevételeit és 50 millió utast fog szállítani 2010-ben.

Az easyJet első járata 1995-ben indult Lutonból Glasgowba, mindössze 120 utassal a fedélzetén. A fapados a kezdetektől fogva olcsó jegyeket kínált, így nagyobb tömegek számára elérhetővé tette a repülést. Öt évvel az első gép felszállása után az easyJet részvényeit bevezették a tőzsdére.

A társaság az elsők között fedezte fel az internetben rejlő lehetőségeket. Az első netes jegyeladást 1998 tavaszán regisztrálták honlapjukon, és az online értékesítés aránya a következő nyárra átlépte az ötven százalékot.

A cég jelen van Európa top 100 útvonalán és Európa 50 legnagyobb repülőterén - több mint 300 millió európai él csupán egy órányi autóútra valamely általa is használt reptértől.

A gazdasági körülmények ellenére a társaság az elmúlt évben is nyereséges tudott maradni. Pozíciója tovább erősödött az európai rövid távú repülési piacon - részesedése 6,5-ről 7,6 százalékra emelkedett az elmúlt 12 hónap alatt.

A vállalat idén tíz százalékkal tudja növelni bevételeit a tervek szerint, 50 millió utast fog szállítani, több mint 500 útvonalon, 29 ország 120 repterét érintve.


Az easyJet hat évvel ezelőtt lépett a magyar piacra: az első járat Budapestről Londonba szállt fel 2004. május elsején. A cég azóta összesen több mint 2,7 millió utast szállított londoni, párizsi, genfi, berlini és dortmundi járatain.

A repülőgépek telítettsége a budapesti járatokon  86 százalékos volt az elmúlt három évben. London továbbra is a magyarok legkedveltebb célállomása, a legdinamikusabban pedig a Budapest-Párizs útvonal növekszik.

A magyar utasok átlagban hat napot töltenek el utazásaik során külföldi városokban, szemben a Budapestre érkező turistákkal, akik 2-4 napot vannak hazánkban.

Az easyJet jelenleg hat százalékos piaci részesedéssel rendelkezik Ferihegyen, amivel a negyedik legnagyobb légitársaság. 

mfor.hu

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!