<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Mi lesz, ha nyer az ellenzék? Megfékezhető az infláció?
Mekkora lesz a következő kormány mozgástere?

Online Klasszis Klubtalálkozó élőben Király Júliával, az MNB korábbi alelnökével, Márki-Zay Péter tanácsadójával - vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2021. december 16. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Magyarországon akkor sem lesz gázellátási probléma, ha az oroszok elzárják Ukrajna felé a gázcsapot - mondta az MTI kérdésére Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter hétfői sajtótájékoztatóján, amelyen az államtitkárait mutatta be.

A miniszter hozzátette: a Baumgarten felőli vezetéken lehet behozni gázt, a gáztározók feltöltése folyamatban van. A magyar gázellátás tehát biztosított akkor is, ha az oroszok nem szállítanak Ukrajnának. A gáztározók feltöltöttségi arányáról a miniszter konkrétumot nem tudott mondani, de ígéretet tett arra, hogy utánanéz és később tájékoztatást ad. Hangsúlyozta: a tárca felkészül a helyzetre, nemcsak a stratégiai gáztározók, hanem a nem stratégiai célú gáztározók kihasználását is prioritásként kezeli.

Hozzátette: a kormány észlelte a kockázatokat, ezért már korábbi kormányüléseken megtárgyalta a szükséges teendőket, és intézkedett az MVM-nél, hogy a szükséges anyagi források a gáztározók feltöltésnél rendelkezésre álljanak.  "Mind az anyagi, mind a technikai feltételek meglesznek" - hangsúlyozta, hozzátéve, hogy nem lesz gázellátási probléma Magyarországon.

A Gazprom orosz cég átállt az Ukrajna által igényelt földgáz előre fizetéses rendszerére, így az ukrán Naftohaz mostantól csak az előre kifizetett mennyiséget kapja meg - jelentette be az orosz állami energetikai vállalat hétfőn. Feltételeik szerint ugyanis közép-európai idő szerint 8 óráig kellett volna Kijevnek átutalnia 1,951 milliárd dollárt az orosz cég számlájára.

hirdetés

Az európai uniós fogyasztók által megrendelt orosz földgázt továbbra is szállítják. Az ügyben közép-európai idő szerint déltájban tájékoztatót tartanak.

MTI

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.