2017. november 17. 15:01

Egy hete röppent fel a hír, hogy a Dinsey megvenné a 21st Century Fox vállalatot, most újabb kérők tűntek fel a színen.

Sajtóhírek szerint a Comcast Corp komolyan érdeklődik és szándékukban áll a Fox számos részlegét megvenni. Mellettük azonban további kérők is feltűntek, Verizon Communications és a Sony is.

A hírek szerint a Fox szívesen megszabadulna a 21st Century Fox filmstúdiótól, számos amerikai kábelcsatornájától, és nemzetközi részlegének jelentős résztől. Az eddig kiszivárgott hírek szerint a Fox a hír- és sportrészleget szeretné csak megtartani.

Egy hete röppent fel, hogy a Disney már meg is kezdte a tárgyalásokat a Fox-szal. A médiaóriás a 21st Century Foxot szemelte ki, és piaci pletykák szerint határozott szándék vezérli őket. Az akkor napvilágot látott információk arról szóltak, hogy igazi gigaüzlet lehet a Dinsey és a Fox között, hiszen az iparági elemzők az ügylet értékét 20-30 milliárd dollár közé teszik.

A Disney számára azért is lenne kiemelt jelentőségű az üzlet, mert a Fox nagyon komoly piaci szereplő a sorozatok gyártásában is, így nagyon sok széria kerülne a vevőhöz. Azok révén pedig a Disney tovább tudná szorongatni a Netflixet, amellyel a nyáron bontotta fel a korábbi megállapodását. Az esetleges Disney-Fox ügyletnek egyértelműen az online filmes tartalomszolgáltató lenne a nagy vesztese, amely ezt követően a mostaninál sokkal kevesebb tartalmat tudna előfizetőinek kínálni, ami várhatóan komoly veszteséget okozna a Netflix számára.

mfor.hu