A piac 10 legrangosabb szereplőjét tömörítő egyesület vezetője Novák László, a Gála Party Service ügyvezető igazgatója, míg az alelnökök Jónás György, a Burg Catering ügyvezető igazgatója, valamint Fodor József a Fody Party Service ügyvezető igazgatója.
A tagcégek árbevétele Novák László becslése alapján jelenleg a piac összforgalmának 80-85 százalékát adja, ami 3,5 milliárd forintot jelent. A szövetség elsődleges célja a szakmai érdekképviselet, valamint a minőségi szolgáltatáshoz szükséges szakmai alapok megteremtése. Létrehozását az a tény tette indokolttá, hogy az elmúlt években a vendéglátással és rendezvényszervezéssel foglalkozó vállalkozások száma 12 ezerről 53 ezerre növekedett, mely a szolgáltatások minőségének felhígulását eredményezte.
Ennek fontosságát pedig a rendezvény fővédnöke Zwack Péter külön is hangsúlyozta. Beszédében kiemelte a gasztronómiai szolgáltatások szerepét az ország külföldi megítélésének szempontjából. Úgy vélte, a hazánkba látogatók Magyarországról kialakult véleményét nagyban befolyásolja a vendéglátás minősége, mellyel elsőként találkozik a szolgáltatások közül.
Az MPSSZ ezért céljai között többek között szerepet kapott a gasztronómiai oktatás minőségének javítása és a tanulók foglalkoztatása. Novák László elmondta, hogy a szövetség fontosnak tekinti a szakmai lobby tevékenység folytatását is, melynek első állomása a 2002. január 1-én életbe lépett reprezentációs törvény felülvizsgálatának elérése.
Szövetkeztek a partyszervezők
Sajtótájékoztató keretében jelentették be hivatalosan a Magyar Party Service Szövetség (MPSSZ) megalakulását.