2015. április 26. 07:46

Erre mondják, hogy valaki "kimaxolta" a kütyümániát.

Az, hogy már az autónk központi kijelzője lényegében a telefonunkról kap szinte minden információt, már nem tűnik futurisztikusnak. Pár év és Magyarországon is elterjednek az Apple és a Google megoldásai. Innen már csak egy lépés volt, hogy bizonyos funkciókat közvetlenül a mobilról irányítsunk, a Teslákat például be is lehet indítani.

Ha pedig ez működik, akkor miért ne lehetne még egyet csavarni a dolgon és egyes információkat, nem a telefonon, hanem az okosórán megjeleníteni.

Ez elsőként a Porschénak jutott eszébe. A cégnek amúgy is van egy Car Connect nevű applikációja, amely iOS és Android eszközökön képes bizonyos információk megjelenítésére. Ilyenek az utazási információk, az autó aktuális helyzete, hogy könnyen visszataláljon a tulajdonos, vagy az elektromotorral szerelt kocsik esetében a töltöttség kijelzése.

Akinek pedig a telefon használata túl körülményes, annak lehetősége van Apple okosórájára kérje az adatokat, illetve onnan irányíthasson bizonyos funkciókat. Például a kocsit bezárhatjuk az óránkról, ha pedig nem emlékeznénk, hogy pontosan hova is parkoltunk vele a szupermarketnél, akkor villogtathatjuk a lámpákat, sőt dudálhatunk is. Természetesen az óra is visszanavigál a parkolóhelyre, sőt még az állóklímát is beindíthatjuk, ami valóban nem egy haszontalan lehetőség 40 fokban.

Persze az Apple Watch nem más, mint a telefon kiterjesztett képernyője, így nem meglepő, hogy azok a funkciók, amelyeket a mobilon el tudunk érni, megjelennek a karunkon is, az autó és az óra összekapcsolása mégis az újdonság erejével hat. Ne legyen kétségünk affelől sem, hogy a gyártók a jövőben megpróbálnak majd egymásra licitálni a minél szélesebb körű vezérlési lehetőségekkel. Múlt héten írtunk például a magától parkoló 7-es BMW-ről, amely manőver talán egyszer majd az óráról is indítható lesz.

Erre azonban nekünk magyaroknak még várnunk kell, hiszen még az Apple Watch sem kapható hazánkban.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek január legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 32 576 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. A K&H Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 53 283 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.