TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában

Erre mondják, hogy valaki "kimaxolta" a kütyümániát.

Az, hogy már az autónk központi kijelzője lényegében a telefonunkról kap szinte minden információt, már nem tűnik futurisztikusnak. Pár év és Magyarországon is elterjednek az Apple és a Google megoldásai. Innen már csak egy lépés volt, hogy bizonyos funkciókat közvetlenül a mobilról irányítsunk, a Teslákat például be is lehet indítani.

Ha pedig ez működik, akkor miért ne lehetne még egyet csavarni a dolgon és egyes információkat, nem a telefonon, hanem az okosórán megjeleníteni.

Ez elsőként a Porschénak jutott eszébe. A cégnek amúgy is van egy Car Connect nevű applikációja, amely iOS és Android eszközökön képes bizonyos információk megjelenítésére. Ilyenek az utazási információk, az autó aktuális helyzete, hogy könnyen visszataláljon a tulajdonos, vagy az elektromotorral szerelt kocsik esetében a töltöttség kijelzése.

Akinek pedig a telefon használata túl körülményes, annak lehetősége van Apple okosórájára kérje az adatokat, illetve onnan irányíthasson bizonyos funkciókat. Például a kocsit bezárhatjuk az óránkról, ha pedig nem emlékeznénk, hogy pontosan hova is parkoltunk vele a szupermarketnél, akkor villogtathatjuk a lámpákat, sőt dudálhatunk is. Természetesen az óra is visszanavigál a parkolóhelyre, sőt még az állóklímát is beindíthatjuk, ami valóban nem egy haszontalan lehetőség 40 fokban.

Persze az Apple Watch nem más, mint a telefon kiterjesztett képernyője, így nem meglepő, hogy azok a funkciók, amelyeket a mobilon el tudunk érni, megjelennek a karunkon is, az autó és az óra összekapcsolása mégis az újdonság erejével hat. Ne legyen kétségünk affelől sem, hogy a gyártók a jövőben megpróbálnak majd egymásra licitálni a minél szélesebb körű vezérlési lehetőségekkel. Múlt héten írtunk például a magától parkoló 7-es BMW-ről, amely manőver talán egyszer majd az óráról is indítható lesz.

Erre azonban nekünk magyaroknak még várnunk kell, hiszen még az Apple Watch sem kapható hazánkban.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 28 410 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál és a Cetelemnél 28 721 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.