<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p


			
		

Az ügynökségi kedvezmények mértékének rögzítése mellett több korántsem egyértelmű rendelkezést is tartalmaz a reklámtörvény módosítása.

"Bízunk benne, hogy az átmeneti időszakot követően szeptember 30-ig számos nyitott kérdésre válasz születik, ami a jövőben megkönnyíti és tisztázza a médiaügynökségek működését" – mondta Winkler Katalin, a Panmedia gazdasági és operatív igazgatója a TLR Hungary Kft. által szervezett sajtóreggelin. Mint az igazgató elmondta az elfogadott törvény ellenére nagyon sok még a kérdőjel, a Panmedia és más ügynökség is számos jogértelmezési kérdéssel fordult a minisztréiumhoz. Nem tisztázott egyebek mellett a sales house-ok helyzete, de az sem egyértelmű, hogy a szeptember 30. mire vonatkozik, a már korábban megkötött megállapodások esetében mi az irányadó.

A csütörtöki háttérbeszélgetésen a hazai médiapiac szakértői, Winkler Katalin, a Panmedia gazdasági és operatív igazgatója, valamint Trenger Csaba ERP szakértő, a TRL Hungary Kft. ügyvezetője vitatta meg a nemrég elfogadott reklámtörvény módosítást. Az elsősorban a médiaügynökségi bónuszt és annak elszámolását érintő változások kapcsán a szakértők elmondták, hogy egy nemzetközi szinten egyedülálló, rendhagyó szabályozásról van szó. A szakértők egyértelműen a gazdasági folyamatokba való példátlan beavatkozásként értékelik a 15 százalékos hatósági ár megszabását és szükségesnek tartják a jogszabályban foglalt fogalmak mielőbbi pontosítását és értelmezését.

A TRL Hungary az elmúlt 18 évben nemzetközi szinten vált a médiapiacok szakértőjévé, hiszen a Maconomy ERP rendszerhez kifejlesztett Media Moduljukat számos ország legnagyobb médiaügynökségei használják. "A reklámtörvény jelenlegi módosítása feltehetően némi fejlesztést kíván majd a Macomony Media Modul rendszerünkben, ugyanakkor, ahogy eddig, úgy a jövőben is tökéletes eszköze lesz a médiaügynökségek kampányainak tervezésében és menedzselésében" – közölte Trenger Csaba, a TRL Hungary Kft. ügyvezetője. A vezető ugyanakkor jelzte, hogy az eddigi viszonylag összetett folyamatok, és számtalan kedvezmény (ügynökségi, mennyiségi, stb.) után a mostani változás az ERP rendszer fejlesztői számára nem jelent túl nagy kihívást. Sokkal inkább jelentenek problémát a tisztázatlan kérdések.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.