<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
2p

Összesen 551 millió forint értékben kötött a jegybank a második negyedévben támogatási szerződést - derül ki az MNB holnapján közzétett dokumentumból.

A Magyar Nemzeti Bank 2016 második negyedévében összesen 551,2 millió forint értékű támogatási szerződést kötött főként a kultúra és az egészségügy területén működő szervezetekkel. Az összeg 47 százalékkal haladja meg az első negyedévi szerződéses értéket, mely 374,1 millió forint volt.

Ezzel együtt idén már 925,4 milliót osztottak szét támogatás jogcímén.

Noha az összeg igen magasnak tűnik, ez mégis csak a töredéke az egy évvel ezelőtti első két negyedéves támogatásnak, akkor ugyanis már több mint 1,5 milliárd halmozódott fel június végére.

A támogatottak között a második negyedévben a legtöbb pénzt, 150 milliót a Szentendre-Szabadtéri Néprajzi Múzeum Alapítvány kapta. Ez megegyezik az egy évvel ezelőtti összeggel, amit akkor már az első negyedévben megkaptak. Szintén 100 milliónál többet, 108,6-ot adtak Matolcsyék a Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálatnak. Ez több mint a duplája annak, amennyit tavaly juttattak a szervezetnek, hiszen akkor mindössze 50 millióval támogatták őket.

Jelentős összeget kapott még

  • a Reformáció 500. Évfordulójának Megünnepléséért Alapítvány, 81 milliót,
  • 50 millió jutott az Alapítvány a Közjóért szervezet, mely szintén nem először részesül jegybanki támogatásban.

A Magyar Nagyasszonya Ferences Rendtartomány 30, a Felnőtt Cisztás Fibrózis Betegeket Egyesülete pedig 20 milliós támogatásban részesült az idei második negyedévben. 10 millió forint jutott idén először a Fogadj Örökbe Egy Macit Alapítványnak.

Érdemes kiemelni, hogy idén sem feledkezett meg a jegybank a Kortárs Folyóirat Kiadó Kft-ről, melynek most 13,6 milliót adtak a tavalyi 12,8 után. A társaság azért említésre méltó, mert több szálon is kötődik L.Simon Lászlóhoz, akit nemrég menesztettek államtitkári feladatai alól. A cég felelős a Kortárs című folyóirat kiadásáért, tulajdonosa pedig a Ráció Kft., melytől a volt államtitkár korábban elfelejtett megszabadulni, majd ezt követően a felesége nevére iratta át. Emellett a Kortárs tulajdonosa a Magyar Írószövetség is, melynek L.Simon 2010-ig volt a titkára.

mfor.hu

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.