2016. szeptember 28. 09:07

Hiába volt a rekordméretű visszahívás, a fogyasztói panaszok szerint az új Note 7-es készülékek akkumulátora is túlhevül.

Egy Kínában értékesített készülék is kiégett a CNN beszámolója szerint, noha elvileg annak akkumulátora már jól kellett volna, hogy működjön. Az ügyben a Samsung annyit közölt, hogy kivizsgálják ezt az esetet is.

Ha kiderülne, hogy a javított készülékekkel is problémák vannak, az a presztízs veszteségen túl komoly anyagi csapást is jelenthetne a Samsung számára. A vállalat ugyanis már eddig is komoly veszteséget szenvedett el a Galaxy Note 7-es okostelefonok hibája miatt.

Ezek voltak az elmúlt évek legnagyobb vállalati botrányai

A Samsung szeptember 2-án állította le az újonnan bemutatott Galaxy Note 7 okostelefon forgalmazását azt követően, hogy a készülék akkumulátora töltéskor túlhevülésre hajlamosnak bizonyult. Világszerte néhány tucat esetben a készülék ki is gyulladt. Médiajelentések szerint a visszahívási akció globálisan 2,5 millió készüléket érint. A csereprogram várhatóan október elején befejeződhet és a gyártó október 28-tól Európa-szerte újraindíthatja a Galaxy Note 7 forgalmazását. A vállalat kedden kiadott közleménye szerint túlhevülésre hajlamos okostelefonok 57 százalékát már kicserélték Európában.

Egy héttel ezelőtt olyan hír látott napvilágot, hogy a Samsung számos kisebbségi részesedésén adott túl az elmúlt hetekben, annak érdekében, hogy a Note 7-es fiaskót finanszírozni tudja. Az akkor megismert információk szerint ezer milliárd won (800 millió euró) értékben adott el részvényeket különböző vállalatokban tartott részesedéseiből a dél-koreai óriás. Elemzői becslések szerint a nemrégiben bemutatott Galaxy Note 7 okostelefon túlöltés esetén gyulladásveszélyes akkumulátorának a cseréje egymilliárd dollárjába is kerülhet a Samsungnak.

mfor.hu

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.