2016. szeptember 28. 09:07

Hiába volt a rekordméretű visszahívás, a fogyasztói panaszok szerint az új Note 7-es készülékek akkumulátora is túlhevül.

Egy Kínában értékesített készülék is kiégett a CNN beszámolója szerint, noha elvileg annak akkumulátora már jól kellett volna, hogy működjön. Az ügyben a Samsung annyit közölt, hogy kivizsgálják ezt az esetet is.

Ha kiderülne, hogy a javított készülékekkel is problémák vannak, az a presztízs veszteségen túl komoly anyagi csapást is jelenthetne a Samsung számára. A vállalat ugyanis már eddig is komoly veszteséget szenvedett el a Galaxy Note 7-es okostelefonok hibája miatt.

Ezek voltak az elmúlt évek legnagyobb vállalati botrányai

A Samsung szeptember 2-án állította le az újonnan bemutatott Galaxy Note 7 okostelefon forgalmazását azt követően, hogy a készülék akkumulátora töltéskor túlhevülésre hajlamosnak bizonyult. Világszerte néhány tucat esetben a készülék ki is gyulladt. Médiajelentések szerint a visszahívási akció globálisan 2,5 millió készüléket érint. A csereprogram várhatóan október elején befejeződhet és a gyártó október 28-tól Európa-szerte újraindíthatja a Galaxy Note 7 forgalmazását. A vállalat kedden kiadott közleménye szerint túlhevülésre hajlamos okostelefonok 57 százalékát már kicserélték Európában.

Egy héttel ezelőtt olyan hír látott napvilágot, hogy a Samsung számos kisebbségi részesedésén adott túl az elmúlt hetekben, annak érdekében, hogy a Note 7-es fiaskót finanszírozni tudja. Az akkor megismert információk szerint ezer milliárd won (800 millió euró) értékben adott el részvényeket különböző vállalatokban tartott részesedéseiből a dél-koreai óriás. Elemzői becslések szerint a nemrégiben bemutatott Galaxy Note 7 okostelefon túlöltés esetén gyulladásveszélyes akkumulátorának a cseréje egymilliárd dollárjába is kerülhet a Samsungnak.

mfor.hu

Hitelre van szükséged?

Találd meg a legideálisabb kölcsönt az Mfor és a Bank360 közös kalkulátoraival! Ha kevesebb mint 5 millió forintra van szükséged, tucatnyi kedvező kamatozású személyi kölcsönt hasonlíthatsz össze a Személyi Kölcsön Kalkulátorral. Ha lecserélnéd a régit, vagy megtaláltad álmaid járgányát, egy olcsó autóhitellel akár már néhány napon belül a volán mögé ülhetsz az Autóhitel Kalkulátor segítségével. Nagyobb terveid vannak és több pénz kell? A lakásvásárlásra fordítható hitelek között hatalmasak az eltérések, ilyenkor érdemes csak igazán összehasonlítani az ajánlatokat! 

A Bank360 és az Mfor összegyűjtötte, hogy melyek február legkedvezőbb hitelei:

Ha jól jönne 1,5 millió forint, a Raiffeisen Bankot érdemes most felkeresni, mivel a személyi kölcsön 30 379 forintos törlesztőrészlet mellett lehet a tiéd 60 hónapos futamidővel. 3 millió forintra lenne szükséged autóvásárláshoz? A CIB Banknál már 60 654 forintos havi törlesztéssel igényelheted jövedelemérkeztetéssel. Az Erste Banknál igényelhető lakáshitellel pedig 10 millió forintot vehetsz fel 20 éves futamidőre havi 54 712 forintos törlesztőrészlettel.

Másfajta kölcsönt keresel? Ez a kalkulátor segíthet megtalálni azt a hitelt, amit keresel.