2010. június 2. 11:54

A Saab új tulajdonosa a márka egykori "exkluzív svéd" arculatának újbóli felépítésére törekszik.

A holland Spyker luxus sportkocsi gyár igazgatója, Victor Muller az AFP hírügynökségnek adott interjúban azt mondta: az amerikai General Motors (GM) nem szentelt kellő figyelmet a tradicionális svéd márkának, és hosszú ideig hanyagolta el új Saab modellek piaci bevezetését.

A Spyker Cars NV egy évig tartó huzavona után az idén februárban zárta le a Saab Automobile AB megvásárlását a General Motors Inc. autóipari konszerntől.

A Saab nagy veszteségeket szenvedett el az elmúlt években. Tavaly alig 40 ezer autót, 2008-ban 93 ezer autót adott el világszerte, holott két évvel korábban még 133 ezret. A holland Spyker extrém mértékben drága luxus sportkocsik gyártásával foglalkozik, 2008-ban összesen 37 autót, 2009 első felében pedig 23-at adott el. A Saab önálló vállalatként tevékenykedik a holland Saab Spyker Automobile tulajdonában.

MTI/Menedzsment Fórum

Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.