TÁMOGASSA A FÜGGETLEN, MINŐSÉGI ÚJSÁGÍRÁST, TÁMOGASSON MINKET!
Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

A magyar vasúttársaság másfél évvel az uniós csatlakozás legkorábbi időpontja előtt még sem szervezetében, sem az állami finanszírozás rendszerében nem felel meg az EU-elvárá-soknak.

A várhatóan másfal év múlva a parlament elé kerülő vasúti törvénnyel három dolgot szeretnénk elérni. Az első, hogy a MÁV-nál a vállalatszerű gazdálkodás helyett valódi vállalati gazdálkodás folyjék. Tehát, hogy egyértelmű, személyre szabott legyen a felelősség, ha mondjuk a cég veszteségesen működik. Ugyanakkor ne legyen magától értetődő a veszteség. Hogy ne fordulhasson elő például az, hogy az áruszállítás - szerintem megengedhetetlen - veszteségeit a pályaépítés elhalasztásából nyert forrásokból pótoljuk, mert ez csak maszatolás. Ilyet egy vállalati gazdálkodás nem tud elviselni.

A második dolog az előzőből fakad. A támogatáspolitikának nagyon világos, egyértelmű elveken és kiszámítható, az unióval összhangban lévő követelményeken kell nyugodnia. A vasúti törvénynek ez az egyik legfontosabb feladata. Tehát, hogy évekre előre kiszámíthatóvá tegye, hogy milyen teljesítményért, milyen csatornákon át, milyen nagyságrendű támogatásra számíthat a vasút. Ezt éppen a harmadik pillér, az EU-konformitás érdekében kell meghatározni. Ez jelenti a pályák szabad hozzáférését mindenki számára, a pálya használatáért fizetett díj meghatározásának módját, és végül jelent egy világos követelményrendszert a regionális, a városi és a vasúti fejlődés viszonyát a pálya kapcsán.


Forrás: NAVIGÁTOR


Az Ön bizalma a mi tőkénk

Az mfor.hu hiteles, megbízható és egyedi információt kínál, most, a válság alatt, és békeidőben is. Tényszerű, politikai és gazdasági befolyástól mentes hírekkel es elemzésekkel segítjük a mindennapi tájékozódást, a gazdasági döntéseket. Ez rengeteg időt, utánajárást, ellenőrzést igényel, ami sok pénzbe is kerül - ezért kérjük az Ön segítségét. Kérjük, TÁMOGASSA a független, tényeken alapuló minőségi újságírást, a klasszikus független angolszász újságírói hagyomány folytatását, ahol a tények és a vélemények nem keverednek.

Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: az Erste Bank személyi kölcsöne 32 418 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. A Cetelemnél 32 738 forint, a K&H-nál pedig 33 912 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.