2017. november 13. 13:19

Őrület.

Elbukta egy balatoni kemping üzemeltetési jogát Mészáros Lőrinc, írja a 24.hu.

A felcsúti polgármester áprilisban tartott nagybevásárlást, a Balatontourist megvételével a legértékesebb Balaton-parti kempingek kerültek a Konzum Nyrt. résztulajdonában álló BLT Group Zrt.-hez. Összesen 12 szálláshely került Mészároshoz.

Ezek közül most azt a siófok-sóstói Ifjúság kempinget bukta be, amely idén még a Balatontourist szálláshelyeként működött. A 24 cikke szerint ugyanis a felszámoló F1 Consulting Kft. 377 millió forintért eladta a 2012-ben alakult Retro Motors Company-nek. A 8,3 hektáros terület eredeti ára 1 milliárd forint volt, majd lejjebb engedték 754 millióra, végül kikötöttek a fentebb említett összegnél.

Az RMC nettó árbevétele 2016-ban 400 millió forint volt, alapítása óta pedig összesen 665 millió. A cég ügyvezetője, Putnik Ljubomir a 24.hu-nak elmondta, a Retro Motors Company nemcsak megvásárolta a kempinget, de üzemeltetni is fogja. Mivel a kemping felújításra, fejlesztésre szorul, elképzelhető, hogy jövőre csak egy része nyit majd ki.

Ez az első olyan eset, amikor egy Mészáros Lőrincék által üzemeltetett kempinget úgy adnak el, hogy azt nem a Mészáros egyik érdekeltsége vásárolja meg. Sokat búslakodnia mondjuk nem kell Felcsút polgármesterének, így is nála maradt még 11 kemping a tó körül.

mfor.hu