Lapunk Minőségi Újságírás díjat kapott 2020. júliusában


		
	

Idén év elején lezárult a Sulinet Expressz program, megszűnt az egyes termékekre adható állami támogatás. Ennek következtében néhány üzletben esnek a számítógép-alkatrészek árai is, tudta meg az mfor.hu.

Startol a márkahűség

A bóvli-nem bóvli különbségtételnek egyre kevésbé van értelme, mivel a távol-keleti versenytársak megerősödése a nagy neveket is arra kényszerítette, hogy olcsóbban adják termékeiket, véli a Bluefish beszerzési vezetője. Arra lehet inkább számítani, hogy az egyszeri vásárló a jövőben inkább két-háromezer forinttal többet fizet egy márkás termékért, semmint hogy olyat vegyen, amit nem ismer. "A Sulinet Expressz-programban a vásárlók nem nagyon nézték, mit vesznek, számukra az ár volt a legfontosabb" - tette hozzá.

Csuri Imre szerint a Sulinet Expresszel a piac egyáltalán nem telítődött, csak egyes termékek esetében: hordozható "pendrive" tárolóeszközökből már elég sok van forgalomban, így azokat már nehezebb eladni. A vásárlókat viszont jól felépített akciókkal még be lehet csábítani az üzletekbe.

"Továbbra is nagy a kereslet a komplett számítógépek iránt. Cégünk ebben az irányban próbál erősíteni: igyekszünk minél felhasználóbarátabb konfigurációkat összeállítani, amelyek azért nem lesznek sokkal drágábbak egy-egy Sulinetes gépnél. Több alkatrész egybeépítése esetén ugyanis ki tudjuk sakkozni, hogy melyiket adjuk kevesebb és melyiket nagyobb árréssel" - tette hozzá a beszerzési vezető.

"Egyértelműen, hogy a magyar számítástechnikai piac a márkás termékek felé fordul" - válaszolta Szánthó Balázs arra a kérdésre, hogy vajon a korábban értékesíthető, ám kevésbé márkás termékek után a bejáratottabb neveket keresik-e majd a Sulinet Expressz befejeződésével a vásárlók.

A menedzser szerint ez annak is köszönhető, hogy az emberek a régebbi gépeiket tudatosan a jól ismert márkákra cserélik. A számítástechnikai eszközök ára természetes folyamat részeként csökken. Vagyis ugyanazért a pénzért a vásárlók az idő előrehaladtával mindig jobb készüléket kapnak majd, összegezte vélményét a szakember.

L. Nagy Gábor

Menedzsment Fórum

Kapcsolódó anyagok:

Készülőben az utolsó sulinetes roham
Kétszer annyi noteszgép fogyott
Robbanás a hazai notebook piacon

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára. Sok éves tapasztalattal a hátunk mögött elérkezettnek láttuk az időt arra, hogy szintet lépjünk és egy olyan lehetőséget kínáljunk Önöknek, amelynek segítségével egyes témakörök elismert szakértőinek - így többek között Bod Péter Ákos, Pogátsa Zoltán, László Csaba, Prinz Dániel vagy Szakonyi Péter - véleményeihez, mélyelemzéseihez, neves újságírók által készített egyedi tartalmakhoz jutnak hozzá. Ennek formája egy ELŐFIZETÉS, mely egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között klubtagságot, webinárumokon való részvételt, a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.

Előfizetőink naponta 4-6 unikális, máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá az első hónapban 390 forintért.

Cikkeink túlnyomó többsége azonban továbbra is szabadon olvasható marad.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!

Jól jönne 1,5 millió forint?

 

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Ersténél 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 102 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.

 

Legyen Ön is előfizetőnk!

Előfizetőink naponta 4-6 egyedi, máshol nem olvasott,
minőségi tartalomhoz jutnak hozzá, az első hónapban 390 forintért.