<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Miben rejlik a korszerű frekvenciaváltók hasznosításának az alapvető hozzáadott értéke? Hol és miként tudnak hasznosulni ezek a modern készülékek? Illetve milyen sajátosságokat érdemes átgondolni a beszerzést illetően? A cikkben ezekre a kérdésekre mutatjuk a választ.

Milyen célt szolgálhat alapvetően a frekvenciaváltók alkalmazása?

A kifejezetten sokrétű hasznosulás egyik markáns aspektusa a villanymotorok elektronikus fordulatszám-szabályozásában keresendő. Vagyis hatékonyan elő lehet azt segíteni, hogy a villanymotor indokolatlan kilengések nélkül, a joggal elvárt precizitással funkcionáljon.

Persze ez csak az egyik szempontként érvényesülhet akkor, amikor a Motor-Systems Kft.-nél a frekvenciaváltók között böngészik az ember. Hasonlóképp kiemelt prioritást jelenthet, hogy az alkalmazáson keresztül sokkal biztonságosabbá is tehetők a gépek. 

Méghozzá olyan formában, hogy a választott frekvenciaváltó segítségével tetszés szerint beállítható akár az áramvédelem, a hővédelem, nem beszélve a különböző programok, lefutások és felfutások megadásáról. 

Milyen iparágakban és körülmények között jelentkezhet a frekvenciaváltó hasznossága?

Természetesen olyan hasznosítási körülményekben érdemes gondolkodni a kérdést illetően, ahol egyértelműen a villanymotorok minél hatékonyabb alkalmazása a kiemelt cél. Tipikus példát jelentenek erre az olyan egységek, ahol csomagológépek dolgoznak.

De ugyanúgy meg lehet említeni hasznosítási módként és helyként a speciális szállítópályák, az élelmiszeripari gépek vagy pedig a textilipari gépek környezetét is. De ugyanúgy fel lehet hozni példaként a metsző- és vágógépeket, a szivattyúkat és ventilátorokat vagy a fröccsöntő gépeket.

Ha még ide vesszük, hogy akár az erőműveknél is hozzáadott értékkel bírhat a korszerű frekvenciaváltók rendelkezésre állása, akkor egyértelműen kijelenthető a sokoldalú felhasználás lehetősége.

A modern frekvenciaváltókra jellemző alapvető tulajdonságok

Felhasználói szempontból kiemelt előnyt jelenthet a korszerű frekvenciaváltók egyértelmű sajátosságának számító egyszerű programozhatóság, illetve hasonlóképp egyszerű, kompakt kezelőfelület. Mindkettő azt segíti elő, hogy a munka, illetve a beállítások elvégzése könnyen menjen.

Ehhez jön hozzá a relatíve kis méret, ami nagyban megkönnyíti a frekvenciaváltó elhelyezését. Ami pedig a hasznosítás lehetőségeit illeti, többek között V/f vezérlés, PID funkció, Multi-step speed, DC fék és beépített fékchopper is könnyíthet a gyakorlati alkalmazáson.

Egyre több olyan gyártási vagy termelési helyet tudnánk tehát sorolni, ahol a frekvenciaváltó alkalmazása nemcsak pluszt jelenthet, hanem majdhogynem alapvető követelménynek számít. Nagymértékben hozzájárulva a hatékonyság új szintre emeléséhez.

Jól jönne 1,5 millió forint?

A Bank360.hu és az Mfor kalkulátora alapján az alábbi induló törlesztőkre számíthatsz a THM-plafon végéig, ha 1,5 millió forintra van szükséged 60 hónapra: a Raiffeisen Bank személyi kölcsöne 30 379 forintos törlesztőrészlettel lehet a tiéd. Az Erste Banknál 32 831 forint, a Cetelemnél pedig 33 556 forint a törlesztőrészlet. Más kölcsönt keresel? Ezzel a kalkulátorral összehasonlíthatod a bankok ajánlatait.