<img height="1" width="1" style="display:none" src="https://www.facebook.com/tr?id=1446330315732208&amp;ev=PageView&amp;noscript=1">
3p

Mi a béke ára Ukrajnában és ki fizeti meg? Lesz-e hitel Magyarországon?

Találkozzon személyesen neves külpolitikai szakértőkkel és bankvezérekkel!

Klasszis Klub Live - először élőben, személyesen, Budapesten!
Vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. március 23.

Jelentkezzen most!

Otthonunk megszépítésének egyik alapvető eszköze a festés, melynek segítségével tisztább, világosabb hatást érhetünk el. Miután eldöntöttük, hogy milyen lesz a helyiségek esztétikája, érdemes ellenőrizni a festőeszköz készletünket is.

A tökéletes munkához jó minőségű szerszámokra is szükségünk van, amellett, hogy prémiumminőségű festékekkel dolgozunk. Ezek hiányában nem várható el profi eredmény. A festéshez szükséges eszközök számtalan változata kapható a boltokban, így a választás előtt néhány szempontot érdemes figyelembe venni.

A választék

Az eltérő falfelületek különböző típusú festőeszköz használatát igénylik. Laikusként nem mindig egyértelmű, hogy milyen típusú, méretű és tulajdonságú eszközt használjunk. 

A Netpolc festőeszköz kínálata óriási, a különböző szerszámok közötti eligazodásban nyújtunk némi segítséget cikkünkben. Egy azonban biztos, az ecsetek, festékszórók, hengerek és egyéb tartozékok megfelelő megválasztása garantálja a minőségi végeredményt. 

Az ecset kiválasztása

A minőségi festék kiválasztása után több, eltérő méretű ecset beszerzése javasolt. A nagyobb felületek festéséhez szélesebb ecsetet válasszunk, míg a nehezen elérhető sarkok, szegélyek és díszlécek esetében a vékonyabb laposecset a megfelelő.

A különböző méretek mellett az ecset fejének kiválasztása is kérdéses. A szintetikus szálak mellett a valódi szőrből készült ecsetek, vagy ezek kombinációja kapható a boltokban. A műanyag szálú ecsetekkel pontosabban tudunk festeni, viszont kevesebb festék megtartására képesek, így inkább kisebb felületeken használjuk. A szőr ecsetek jobban tartják a festéket, de egy idő után a vizet is, így hamarosan pamacsossá válnak.

Az ecsetek szálsűrűsége és formája is fontos, hiszen minél vastagabb az ecset, annál több festéket képes felvenni, míg például a ferdén vágott szálakkal rendelkező eszköz segítségével hajszálpontos, vékony vonalak húzására is képesek leszünk. Ez hasznos az ajtófélfák festésénél.

Mikor kell festőhengert választanunk?

A nagyobb méretű szobafalak esetében érdemes festőhengert használni, hiszen ez a festőeszköz szép, egyenletes módon teríti el az anyagot a falfelületen. Hasonlóan az ecsetekhez, a festőhenger szintén készülhet többféle anyagból. Javasoljuk a minőségi és tömör hengerfejek választását, mert ezekkel nem kell többször átmenni a felületen, jó fedést biztosítanak. 

Az egyenetlen falfelület esetében a lazább összetételű hengert használjuk, melyek mérete vastag és széles, így jobban elfedik a fal hibáit. A festőhengerek között léteznek kisebb, mini fejjel rendelkezők is, melyek kiválóan alkalmasak a radiátorcső mögötti területek, az ajtófélfák, és egyéb felületek pontos, elkenődésmentes festésére.

Miután sikeresen befejeztük a festés, ne felejtsük el a maszkolópapírt eltávolítani a leragasztott felületekről, és mindezek után javítani az esetleges hibákat!