2p

Merre tovább, Magyarország? Hogyan éltünk idén, és hogyan fogunk jövőre?

Különleges, évzáró online Klasszis Klub
Petschnig Mária Zita közgazdásszal és Kéri László politológussal
- vegyen részt és kérdezzen Ön is!

2023. december 14. 15:30

A részvétel ingyenes, regisztráljon itt!

Egyesíti az online összehasonlító üzletágait 6 közép- és kelet-európai országban a Netrisk-csoport és a Bauer Media Group.

A tranzakcióval a Bauer csehországi, lengyelországi, szlovákiai összehasonlító oldalai csatlakoznak a Netrisk portfóliójához, amelynek a magyarországi Netrisk.hu mellett osztrák és litván honlapok is tagjai. Az egyesülő csoportnak 80 millió potenciális ügyfele lesz a térségben, így meghatározó jelentősége lehet európai szinten is.

80 millió potenciális ügyfél (Fotó: Netrisk)
80 millió potenciális ügyfél (Fotó: Netrisk)

A TA Associates, a Netrisk többségi befektetője megtartja ellenőrző többséggel rendelkező tulajdonosi pozícióját, míg az MCI Capital kisebbségi részesedéssel rendelkezik. A közlemény szerint mindketten elkötelezettek a növekedés támogatásában, és bíznak abban, hogy az egyesülés alapvető változást eredményez régiós szinten is. A tranzakció pénzügyi feltételeit a felek üzleti titokként kezelik - tették hozzá.

A Netrisk online árösszehasonlító és biztosításközvetítő oldalakat működtet Közép- és Kelet-Európában, a Bauer Media Csoport pedig a nyomtatott és online sajtóban, valamint a digitális marketingszolgáltatások piacán is érdekelt. Magyarországon a Netrisk működteti az első, online biztosítási alkuszi szolgáltatást nyújtó honlapot. Létrehozója, a Netrisk Magyarország Kft. 2021-ben majdnem 6 milliárd forint, 2022-ben több mint 7 milliárd forintos forgalommal zárt, nyeresége 797,1 millió forintról 1,8 milliárd forintra nőtt a nyilvános beszámoló szerint.

(MTI)

LEGYEN ÖN IS ELŐFIZETŐNK!

Szerkesztőségünkben mindig azon dolgozunk, hogy higgadt hangvételű, tárgyilagos és magas szakmai színvonalú írásokat nyújtsunk Olvasóink számára.
Előfizetőink máshol nem olvasott, minőségi tartalomhoz jutnak hozzá havonta már 1490 forintért.
Előfizetésünk egyszerre nyújt korlátlan hozzáférést az Mfor.hu és a Privátbankár.hu tartalmaihoz, a Klub csomag pedig egyebek között a Piac és Profit magazin teljes tartalmához hozzáférést és hirdetés nélküli olvasási lehetőséget is tartalmaz.


Mi nap mint nap bizonyítani fogunk! Legyen Ön is előfizetőnk!